AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Οκτ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μεγάλη επιτυχία για Σαμιώτη αθλητή σε υπερμαραθώνιο!

Ο υπερμαραθωνοδρόμος ορεινού τρεξίματος Γιώργος Τσολακάκης από τη Σάμο στους αγώνες Cappadocia Ultra Trail

Ο Γιώργος Τσολακάκης από τη Σάμο ήταν ο μοναδικός Έλληνας που τερμάτισε στον εξαντλητικό διεθνή υπερμαραθώνιο ορεινού τρεξίματος 115 km "Cappadocia Ultra Trail" στην Καππαδοκία της Μικράς Ασίας!

O Σαμιώτης αθλητής, μέλος του Ελληνικού, Ορειβατικού, Πεζοπορικού Συλλόγου Σάμου (Ε.Ο.Π.Σ.Σ), τερμάτισε μετά από 23:30 ώρες σκληρής προσπάθειας σε αγώνα με υψομετρική διαφορά 3.443 m το Σαββατοκύριακο 22-23 Οκτωβρίου!

Λίγο μετά τον τερματισμό δήλωσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

"Θέλω να ευχαριστήσω την "ομαδάρα": τον coach Δημήτρη Θεοδωρακάκο για τη συνεργασία που ξεκινήσαμε και πάνε όλα "super". Επίσης να ευχαριστήσω τον φίλο μου Στέλιο Μανώλαρο για την εμψύχωση και τις συμβουλές που μου έδωσε, καθώς και τον αδερφό μου Στέλιο για τις σούπερ μπάρες που έφτιαξε και γέμιζα το στομάχι μέχρι τους επόμενους σταθμούς.

Το μετάλλιο είναι αφιερωμένο στη γυναίκα μου που στάθηκε με τις τόσες ώρες προπόνησης που έπρεπε να καλύψω, καθώς και στο πεθερό μου Γιώργο Κοντογιάννη που είναι στήριγμα σε ότι τρελό αποφασίσω, αλλά δυστυχώς δε κατάφερε να έρθει να τρέξει κι εκείνος όπως είχαμε προγραμματίσει
".


Ο Γιώργος Τσολακάκης κατετάγη συνολικά 107ος από τους 127 που κατάφεραν να τερματίσουν στον αγώνα των 110 km. Σημειώνεται ότι στον αγώνα αυτόν ξεκίνησαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα, 236 αθλητές.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο My Samos Blog περιγράφοντας τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισε στον αγώνα, "η περισσότερη διαδρομή ήταν σε άμμο ψιλή σαν πούδρα, η οποία έμπαινε συνεχώς μέσα στα πόδια.

Επίσης είχαμε να διασχίσουμε ένα ρέμα το βράδυ με αποτέλεσμα να βραχούμε και να γεμίσουν τα πόδια φουσκάλες.

Άλλο μεγάλο πρόβλημα ήταν οι τεράστιες διαφορές θερμοκρασίας: οι αθλητές ξεκίνησαν το πρωί με 4 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας ανέβηκε στους 35, ενώ το βράδυ ξαναέπεσε στους 2 βαθμούς.
 
Δύο φορές γλίτωσα "στο τσακ" την υποθερμία" λέει χαρακτηριστικά ο Σαμιώτης αθλητής. 

Δείτε αποκλειστικά στιγμιότυπα που τράβηξε μέσα από το τερέν των αγώνων ο Γιώργος Τσολακάκης!

























Αποκλειστικές φωτογραφίες του Γιώργου Τσολακάκη