AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Οκτ 2016

Αγγελόπουλος σε Μουζάλα: "Οι δεσμεύσεις σας να εφαρμοστούν άμεσα"


Επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα απέστειλε ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος. Του επισημαίνει ότι όχι μόνο δεν έγινε πράξη η σταδιακή αποσυμφόρηση του νησιού από πρόσφυγες, αντιθέτως οι ροές τους αυξήθηκαν κατά πολύ τις τελευταίες ημέρες.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αγγελόπουλος λέει στον αναπληρωτή υπουργό ότι στην πρόσφατη πεντάωρη σύσκεψη που έγινε υπό τον συντονισμό του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη 11 Οκτωβρίου "υπήρξε από μέρους σας, αλλά και από μέρους των υπολοίπων κυβερνητικών στελεχών, η δέσμευση ότι από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου θα ξεκινούσε η σταδιακή αποσυμφόρηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Σας κοινοποιούμε τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, από το νησί μας τη Σάμο για τις τελευταίες ημέρες, από τα οποία προκύπτει ότι ενώ οι ροές είναι αυξημένες, οι αναχωρήσεις κινούνται σε πολύ χαμηλό επίπεδο, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να οξύνονται έτι περαιτέρω. Οι δεσμεύσεις από μέρους σας ήταν ρητές και σαφείς. Περιμένουμε με αγωνία και άμεσα την εφαρμογή τους
".

Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία που παραθέτει ο δήμος, οι πρόσφυγες στο hotspot του νησιού, από 1.597 στις 11 Οκτωβρίου, έφθασαν χθες τους 2.024, δηλαδή σε 14 ημέρες αυξήθηκαν κατά 758. Στο ίδιο διάστημα από τη Σάμο αναχώρησαν μόνο 139 άτομα.

Δείτε τον σχετικό πίνακα του δήμου: