AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Οκτ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η Σάμος πρωταγωνίστρια στην εκστρατεία "Let's Do It Greece"!

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, Αλέξανδρος Μαλαγάρης, εκπροσώπησε τη Σάμο 2η πανελλήνια συνάντηση εθελοντών της περιβαλλοντικής εκστρατείας καθαρισμού "Let’s Do it Greece".

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η 2η πανελλήνια συνάντηση εθελοντών της περιβαλλοντικής εκστρατείας "Let’s Do it Greece" και εκεί προβλήθηκαν τα επιτεύγματα του τοπικού για τη Σάμο προγράμματος με τίτλο "Let's Do it Samos 2016".

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων συντονιστές και εθελοντές από όλες τις περιοχές της Ελλάδας παρουσίασαν τις εμπειρίες τους και καλές πρακτικές, διαμορφώνοντας ομαδικά το πρόγραμμα της επόμενης πενταετίας μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου.

Το 2016 η Σάμος ήταν μια από τις τρεις περιοχές με τα περισσότερα σημεία δράσης και με τον εντυπωσιακό αριθμό συμμετεχόντων 108 συλλόγων, ομάδων, οργανώσεων, σχολείων, φορέων, επιχειρήσεων και πλήθους ευαισθητοποιημένων κατοίκων.

Στην πανελλήνια συνάντηση τη Σάμο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, Αλέξανδρος Μαλαγάρης, και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Στέλιος Χατζηανδρέου.

Η προγραμματισμένη παρουσίαση του κ. Μαλαγάρη είχε τίτλο: "Η μεγάλη πρόκληση του Let’s do it Samos 2016".

Ανέλυσε:

α) τη πρόκληση οργάνωσης και κινητοποίησης που ανέλαβαν ο Δήμος Σάμου, το Πνευματικό Ίδρυμα Σάμου “Νικόλαος Δημητρίου” και ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, ώστε σε κάθε δημοτική ενότητα να υπάρχουν πολλαπλές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

β) την περιβαλλοντική πρόκληση που έθετε ο μεγάλος όγκος συσσωρευμένων πλαστικών βαρκών, σωσιβίων και άλλων απορριμμάτων στη σαμιακή ακτογραμμή, με ορατές και τις οικονομικές επιπτώσεις μια τέτοιας κλίμακας περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

γ) την πρόκληση εκτέλεσης του μεγαλύτερου εθελοντικού καθαρισμού βυθού και παραλιών, με δεκάδες συνεργαζόμενες ομάδες και φορείς ώστε να φύγει το μαύρο, το γκρι και το πορτοκαλί και να επιστρέψει παντού το πράσινο και το γαλάζιο.

Τέλος έγινε απολογισμός των αποτελεσμάτων της δράσης του 2016, δόθηκε η υπόσχεση πως η Σάμος θα είναι δυναμικά παρούσα και στις 2 Απριλίου τπυ νέου έτους για το Let’s do it Greece 2017, ενώ τέθηκαν θεμέλια συνεργασίας με εθελοντές των γύρω νησιών μας για κοινές δράσεις.

Δείτε φωτογραφίες από την 2η πανελλήνια συνάντηση εθελοντών της εκστρατείας καθαρισμού περιβάλλοντος "Let’s Do it Greece"!