AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Νοε 2016

Οι ταινίες της Κινηματογραφικής Λέσχης Σάμου στις 26-27/11


Η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου προβάλλει στις 9 το βράδυ του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου την ταινία "Θαυμάσιος Βοκάκιος". Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 20:00, στην ίδια αίθουσα, θα προβάλλει δωρεάν την ταινία "Η γη τρέμει", στο πλαίσιο του αφιερώματος στον ιταλικό νεορεαλισμό.

Η ταινία "Θαυμάσιος Βοκάκιος (Wondrous Boccaccio)" είναι μια ταινία εποχής, ιταλικής παραγωγής του 2015.



Λίγα λόγια για την ταινία:

Στη χτυπημένη από την πανούκλα Φλωρεντία του 14ου αιώνα, δέκα νεαροί άνδρες και γυναίκες αποφασίζουν να ξεφύγουν από τον θάνατο που τους περικυκλώνει και δραπετεύουν στην εξοχή. Εκεί θα βρουν καταφύγιο σε μια απομονωμένη επαρχιακή βίλα, όπου θα περάσουν δέκα μέρες διηγούμενοι ιστορίες για την αγάπη, το πεπρωμένο και την αναγέννηση. 

Εμπνευσμένοι ελεύθερα από το «Δεκαήμερο» του Βοκάκιου, οι αδελφοί Ταβιάνι επικεντρώνονται σε πέντε από τις εκατό ιστορίες που περιλαμβάνονται στο κλασικό αυτό αριστούργημα της ιταλικής λογοτεχνίας, για να αποτίσουν έναν απολαυστικό φόρο τιμής σε έναν από τους μεγαλύτερους παραμυθάδες όλων των εποχών.


Σκηνοθεσία: Paolo Taviani, Vittorio Taviani. Πρωταγωνιστούν: Riccardo Scamarcio, Jasmine Trinca, Kim Rossi Stuart, Lello Arena.

Διάρκεια: 123'.

Δείτε το trailer της ταινίας:



Η ταινία "Η γη τρέμει (La Terra Trema)" είναι μια δραματική ταινία ιταλικής παραγωγής του 1948.



Η υπόθεση της ταινίας:

Μια οικογένεια Σικελών ψαράδων αποδεκατίζεται από μια αλυσιδωτή σειρά φυσικών και κοινωνικών καταστροφών και ο Visconti δεν διστάζει να κατονομάσει τον θύτη: το οικονομικό σύστημα.




Σκηνοθεσία: Luchino Visconti. Πρωταγωνιστούν: Maria Micale, Sebastiano Valastro, Antonino Micale, Agnese Giammona, Salvatore Vicari.

Διάρκεια: 160'.

Δείτε ένα ιταλόφωνο απόσπασμα της ταινίας: