AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Νοε 2016

Μητρόπολη: "Πρόσφυγες-μετανάστες να είναι μόνο διερχόμενοι από το νησί μας"


Ψήφισμα για το προσφυγικό εξέδωσε αμέσως μετά την έκτακτη ιερατική σύναξή της την περασμένη Παρασκευή η Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών.

Πιο αναλυτικά, σε αυτό αναφέρει τα εξής:

"Η τοπική μας Εκκλησία χωρίς να αυτοδιαφημίζεται επαγρυπνεί επί των επάλξεων και επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι πρόσφυγες ή οι μετανάστες, διότι δεν είναι το ίδιο πράγμα, να είναι διερχόμενοι από το νησί μας.  

Ως κληρικοί ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε πάντοτε στο πλευρό ενός εκάστου ελαχίστου αδελφού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, εντοπίου ή αλλοδαπού, κατά την αγία Του εντολή ‘ἐφ᾿ ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε’  (Ματθ. κε, 40) παρακαλώντας για το θείο Του έλεος.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον υπεύθυνο υπουργό, να πράξουν, ό,τι συμφώνησαν, υποσχέθηκαν και δεσμεύθηκαν για την εκτόνωση της παρούσας κρίσης, η οποία τις τελευταίες ημέρες απειλεί την φιλήσυχη ζωή της τοπικής μας κοινωνίας και ολόκληρου του ακριτικού μας νησιού και απαιτούμε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποσυμφόρηση του νησιού μας. 

Προτρέπουμε όλους, τόσο τους τοπικούς μας φορείς, τις Αρχές και τις εξουσίες του νησιού μας, όσο και τον πιστό και ευσεβή ακριτικό μας λαό, σε πνευματική εγρήγορση και ενότητα, ώστε με σύνεση και σωφροσύνη, με σύμπνοια και ομόνοια, να συνεργασθούμε εποικοδομητικά προς πρόληψη και αποφυγή δυσαρέστων καταστάσεων. 

Όσες φορές βρεθήκαμε διχασμένοι, το πληρώσαμε πολύ ακριβά.

Μόνο ενωμένοι, με συνοχή, ομόνοια και αλληλοϋποστήριξη θα διαφυλάξουμε την ειρήνη μας, θα περιφρουρήσουμε την ασφάλειά μας και θα  προστατεύσουμε την αξιοπρέπειά μας ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί Έλληνες και γενναιόκαρδοι Σάμιοι, που ‘φυλάσσουμε Θερμοπύλες’. Ας μην λησμονείται, ότι είμαστε λίγοι, αλλά μόνιμοι κάτοικοι της ακριτικής Σάμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εν όψει δε των Χριστουγέννων, σας καλούμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες της μυστηριακής ζωής της Εκκλησίας μας, ώστε να ενοικεί ο Χριστός στην καρδιά μας, για να μπορούμε με αγάπη να ανεχόμαστε και να συγχωρούμε, αντιμετωπίζοντας με την χάρη Του την οποθενδήποτε ερχομένη δοκιμασία. 

"Εἰ ὁ Θεός μεθ’ ἡμῶν, οὐδείς καθ’ ἡμῶν" καταλήγει το ψήφισμα της Μητροπόλεως Σάμου.