AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Νοε 2016

Ο δήμος στην κινητοποίηση της Τετάρτης-Κλειστές οι υπηρεσίες του


Κλειστές θα παραμείνουν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου οι Υπηρεσίες του δήμου Σάμου, με εξαίρεση τη Διεύθυνση Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών. Αιτία είναι η συμμετοχή του δήμου στην κινητοποίηση ενάντια στην εξαγγελθείσα από την κυβέρνηση αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ από 01/01/2017.

Σύμφωνα με την τοπική δημοτική Αρχή, "η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσει ότι τόσο η Σάμος, όσο και τα άλλα νησιά του Αιγαίου, δεν αντέχουν άλλες επιβαρύνσεις, αφού η δημοσιονομική και η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την ατυχέστατη κυβερνητική διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος έχουν φέρει τα πράγματα σε πραγματικά οριακό επίπεδο.

Η επικείμενη αύξηση του Φ.Π.Α. στα ακριτικά νησιά αποτελεί πραγματική πρόκληση και το αποκορύφωμα μιας διαχρονικής εγκατάλειψης των νησιωτών.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει άμεσα την απόφαση για αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α. και να αναλάβει πρωτοβουλίες για εφαρμογή πολιτικών σύμφωνα με τις αρχές της νησιωτικότητας.

Επιτέλους, οι περιστάσεις απαιτούν τη μετουσίωση της συνταγματικής επιταγής σε δέσμη μέτρων και πολιτικών που θα απαλύνουν τις συνέπειες όλων όσων ζούμε την τελευταία πενταετία και θα αποτελέσουν τη βάση για ένα νέο ξεκίνημα τόσο της οικονομίας όσο και ζωής μας".

Φωτογραφία του Μανώλη Marg