AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Νοε 2016

Σαμιακής καταγωγής ο αρχιτέκτονας του πύργου του Ντόναλντ Τραμπ!


Καταγωγή από τη Σάμο έχει ο Κώστας Κονδύλης, ο αρχιτέκτονας που έχει χτίσει τον World Trump Tower, τον πύργο του νεοεκλεγέντα προέδρου των Η.Π.Α, Ντόναλντ Τραμπ!

Ο Κώστας Κονδύλης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Kondylis Architecture, με έδρα τη Νέα Υόρκη. Γεννήθηκε στις 17 Απριλίου 1940 στη Σάμο. Πέρασε μεγάλο μέρος από τα παιδικά του χρόνια στο Βελγικό Κονγκό, όπου ο πατέρας του είχε φυτείες καφέ και επιχειρήσεις. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αναβρύτων στην Αθήνα και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και στο Columbia της Νέας Υόρκης.

Από το 1967 διαμένει στις Η.Π.Α, όπου εργάστηκε σε μεγάλες αρχιτεκτονικές φίρμες. Το 1989 ίδρυσε την "Κώστας Κονδύλης και συνεργάτες". Ο Κώστας Κονδύλης έχει ολοκληρώσει περισσότερα από 75 υψηλά οικιστικά κτίρια στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πολιτείες καθώς επίσης και ξενοδοχεία, εταιρικά συγκροτήματα, κτίρια πολλαπλών χρήσεων και άλλα.

Το 2001 έκτισε τον ύψους 262 μέτρων, 90 ορόφων Trump World Tower στο Μανχάταν, που ήταν το μεγαλύτερο οικιστικό συγκρότημα στον κόσμο.

O 90 ορόφων, ύψους 262 μέτρων ουρανοξύστης "Trump World Tower" στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, έργο του Κώστα Κονδύλη

"Ο Κώστας είναι ένας αρχιτέκτονας με εξαιρετική αισθητική, ο οποίος μπορεί να σκετσάρει επίσης" είπε ο κ. Trump. "Δεν του έχει δοθεί ποτέ έως σήμερα η αναγνώριση που πρέπει. Ξεκινά τώρα σιγά σιγά" συμπληρώνει.


Ο Κώστας Κονδύλης θεωρείται κορυφαίος παραδοσιακός αρχιτέκτονας, που χρησιμοποιεί νέα δομικά υλικά και τεχνολογία δόμησης υψηλών κτιρίων. Το έργο του είναι γνωστό παγκοσμίως, έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων του έχει απονείμει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα.


Η σύζυγός του, Λόρι, πέθανε το 1997 από καρκίνο του μαστού. Το ζευγάρι απέκτησε 2 κόρες την Κατερίνα και την Αλεξία. Η Αλεξία είναι επικεφαλής της Kondylis Design, που ασχολείται με τη διακόσμηση. Μερικά από τα δεκάδες έργα του είναι:

• Capitol at Chelsea, New York, 2001
• Grand Beekman, New York, 2003
• The Aston, New York, 2004
• 240 Riverside Boulevard at Trump place, New York, 2005
• Trump Tower at City Center, White Plains, suburbs of New York, 2005
• Barclay Street Tower, New York, 2007
• Trump parc, Stamford, suburbs of New York, 2009