AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Δεκ 2016

Κατρακάζος σε Τόσκα: "Όχι στην αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής στη Σάμο"


Επιστολή με την οποία εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του σε κάθε κίνηση που θα οδηγήσει σε αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου απέστειλε στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα και στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Βασίλειο Καπέλιο ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Ν. Κατρακάζος.

Πιο αναλυτικά, στην επιστολή του ο κ. Κατρακάζος αναφέρει:

"Κύριε Υπουργέ,

Η Σάμος είναι ένα νησί που έχει πληγεί διαχρονικά από μεγάλες δασικές πυρκαγιές. Οι πληγές από τις φωτιές αυτές είναι ακόμη και σήμερα ορατές. Για τον λόγο αυτό,  η ευαισθησία της τοπικής κοινωνίας για τα θέματα πρόληψης και αποτροπής είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Τις τελευταίες  μέρες, η τοπική κοινωνία είναι ιδιαίτερα ανήσυχη εξαιτίας των πληροφοριών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας - μάλιστα δια στόματος του Προέδρου του Σωματείου Πυροσβεστών-Διασωστών του Νομού Σάμου- στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες το Πυροσβεστικό Σώμα ανέλαβε την υποχρέωση της παροχής υπηρεσιών πυροπροστασίας στο αεροδρόμιο της Σάμου στο πλαίσιο της λειτουργίας του με το νέο καθεστώς.

Η πληροφόρηση ότι 25 πυροσβέστες από την ήδη ελλιπή δύναμη που εδρεύει στη Σάμο και την Ικαρία θα μετακινηθούν σε μόνιμη βάση στο αεροδρόμιο της Σάμου δημιουργεί τεράστια ανασφάλεια, αφού αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αποδυνάμωση όχι μόνο της κεντρικής υπηρεσίας στην πόλη της Σάμου, αλλά και θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στα πολύτιμα επιχειρησιακά κλιμάκια του Καρλοβάσου, του Αγίου Κηρύκου και Ραχών Ικαρίας. 

Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, το πρόβλημα θα είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Εκφράζουμε, λοιπόν, την κάθετη αντίθεσή μας σε κάθε κίνηση που θα οδηγήσει σε αποδυνάμωση της Υπηρεσίας, αποδυνάμωση που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της επιχειρησιακής δυνατότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία της ζωής, της περιουσίας των πολιτών, αλλά και του δάσους, και ζητούμε άμεση ενημέρωση.

Τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε και τις αυξημένες υποχρεώσεις που το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα δημιουργεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία  για άμεσες επεμβάσεις, αλλά και δράσεις επιτήρησης στο νησί της Σάμου".