AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Ιαν 2017

Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας της Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου στις 19/1


Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στις 12.30 στα γραφεία της τοπικής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τρίωρη στάση των εκπαιδευτικών ώστε να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση προκήρυξε η Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου.

Σκοπός της, όπως αναφέρει, είναι, να αποτραπεί το ενδεχόμενο νέου κύματος συγχωνεύσεων και κλεισίματος τμημάτων των ΕΠΑ.Λ.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, "η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου με έγγραφό της που εστάλη στα ΕΠΑ.Λ. στις 21-12-2016 και που χαρακτηρίζεται ‘εξαιρετικά επείγον’, ζητά μέχρι τις 22-12-2016 στοιχεία για τους μαθητές που είτε διέκοψαν τη φοίτησή τους, είτε έχουν υπερβεί το μέγιστο όριο απουσιών.

Η ενέργεια αυτή προμηνύει αρνητικές εξελίξεις όσον αφορά τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑ.Λ. Σε συνδυασμό μάλιστα με την πρόσφατη νομοθεσία που προβλέπει χαρακτηρισμό φοίτησης από το Α΄ τετράμηνο, διαφαίνεται ο κίνδυνος ακόμα και για κατάργηση τμημάτων στην μέση της σχολικής χρονιάς.

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια περικοπής των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και απαιτούμε την άνευ όρων συνέχιση λειτουργίας όλων των ιδρυθέντων τομέων και ειδικοτήτων για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια".