AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Ιαν 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Κατασκευή υποβρύχιου ρομπότ στο 2ο Γυμνάσιο Σάμου!


Ένα υδρορομπότ (hydrobot), δηλαδή ένα τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο ρομπότ, κατασκευάζει την περίοδο 2016-2017 με τους μαθητές του στο 2ο Γυμνάσιο Σάμου ο καθηγητής πληροφορικής, Βασίλης Μπαρέκος!

Το Πρόγραμμα: "Κατασκευή απλού υποβρυχίου οχήματος για την εξερεύνηση του υδάτινου περιβάλλοντος της περιοχής μας" αφορά την πρωτοβουλία Hydrobots του Ιδρύματος Ευγενίδου. Πρόκειται για ένα απλό, τηλεκατευθυνόμενο, υποβρύχιο όχημα το οποίο μπορούν να κατασκευάσουν μαθητές γυμνασίων και λυκείων χρησιμοποιώντας απλά υλικά και εργαλεία.

Το 2ο Γυμνάσιο Σάμου συμμετέχει τη φετινή χρονιά 2016-2017.

Σκοπός του προγράμματος είναι να κινήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις επιστήμες, τις τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος. Ειδικότερα να πειραματιστούν με βασικές επιστημονικές αρχές, να γνωρίσουν τεχνολογικές εφαρμογές, να εξοικειωθούν με την ασφαλή χρήση των εργαλείων και τις τεχνικές διαδικασίες. Να αποκτήσουν ικανότητες σχετικά με τη μηχανολογία, την ηλεκτρονική, τον προγραμματισμό μικροελεγκτών και τις εφαρμογές της Πληροφορικής και της Ρομποτικής.

Η ιδέα του Hydrobot βασίστηκε στο αντίστοιχο πρόγραμμα SeaPerch το οποίο ξεκίνησε στο MIT Sea Grant (MITSG) το 2003.

Δείτε ένα βίντεο που δείχνει την πορεία κατασκευής του hydrobot από τους μικρούς Σαμιώτες και τον καθηγητή τους και στη συνέχεια ένα βίντεο με την δοκιμή αυτού του ρομπότ στη θάλασσα!





Important note for Google Translate users: 
To watch the videos please return to the untranslated version of this post

Advertisement