AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Ιαν 2017

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη με τυποποιητές σαμιακού ελαιολάδου


Με εκπροσώπους επιχειρήσεων τυποποίησης σαμιακού ελαιόλαδου συναντήθηκε τη Δευτέρα ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, στο γραφείο του.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του κ. Καταρκάζου και εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, της ενίσχυσης της βιοκαλλιέργειας που αποτελεί στρατηγικό στόχο, αλλά και των δράσεων εμπορικής προώθησης των παραγόμενων προϊόντων και της σύνδεσης τους με τον τουριστικό τομέα.

Στη συνάντηση, στην οποία εκτός από τους τυποποιητές συμμετείχαν αιρετοί υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και έμπειροι εθελοντές πολίτες, συζητήθηκαν αναλυτικά προτάσεις για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, εξετάστηκε η δυνατότητα προετοιμασίας για επικαιροποίηση του Φ.Ε.Κ που ρυθμίζει τις προϋποθέσεις για την αναγνώριση Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης ελαιόλαδου "ΣΑΜΟΣ", τονίστηκε η σημασία της θρούμπας και εξετάστηκε η δυνατότητα παρουσίας των τυποποιητών ελαιολάδου στις κλαδικές εκθέσεις που η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετέχει. 

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους ελαιοτριβείς, τους συνεταιρισμούς και τους παραγωγούς, ενώ ανάλογες συναντήσεις προγραμματίζονται και για τα υπόλοιπα προϊόντα των νησιών μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου δήλωσε σχετικά: "Με τη βοήθεια ενεργών πολιτών, όπως ο Γιακουμής Αμυρσώνης, ο Χρήστος Βακεντής και άλλων έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια κατ’ αρχάς να ακούσουμε τους παραγωγούς του πρωτογενή τομέα στα νησιά μας και να συνεργαστούμε με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων και την καλύτερη εμπορική προώθηση τους μέσα από δράσεις που οργανώνουμε, στοχεύοντας πάντα στη σύνδεση τους με το τουριστικό μας προϊόν. 

Το κρασί, το λάδι, το μέλι, τα αρωματικά φυτά, τα κηπευτικά, τα εσπεριδοειδή, το τυρί και άλλα μπορούν να αποτελέσουν το «καλάθι» προϊόντων των νησιών μας. Στόχος η δημιουργία ζήτησης που θα αποτελέσει και την κινητήριο δύναμη για αύξηση της παραγωγής. Όνειρο στρατηγικό: τα βιολογικά νησιά".