AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Ιαν 2017

Χρηματοδότηση για έργα στο Ρεματάκι ζητά ο δήμος

Αυτοκίνητα που χτυπήθηκαν τη Δευτέρα 9/1 από κατολίσθηση στην περιοχή Ρεματάκι Πυθαγορείου.
Πηγή φωτογραφίας: aegaio.blogspot.gr

Εργασίες σταθεροποίησης-ενίσχυσης των πρανών στην παραλιακή οδό του Πυθαγορείου-Ρεματάκι προτίθεται να κάνει ο  δήμος Σάμου. Μετά και τις καταπτώσεις  βράχων τη Δευτέρα και τις ζημιές που προκλήθηκαν, ο δήμαρχος ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό τη χρηματοδότηση του έργου.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο Μιχάλης  Αγγελόπουλος αναφέρει:

«Στην περιοχή Ρεματάκι της Δημοτικής Κοινότητας Πυθαγορείου είχαν παρατηρηθεί κατά καιρούς αστάθειες και καταπτώσεις βραχωδών τμημάτων σε μήκος 160 μέτρα περίπου επί της οδού η οποία οδηγεί παραλιακά στην Μαρίνα Πυθαγορείου. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν καταστήματα και κατοικίες. Σήμερα 9/1/2017 πραγματοποιήθηκαν μεγάλες κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν τρία αυτοκίνητα και να κινδυνέψουν οι οδηγοί τους.

Ο Δήμος Σάμου για την αντιμετώπιση του παραπάνω προβλήματος, από το 2016 έχει εκπονήσει μελέτη με τίτλο <<ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΒΡΑΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΟΔΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ (ΘΕΣΗ ΡΕΜΑΤΑΚΙ) ΝΗΣΟΥ ΣΑΜΟΥ>>,  προϋπολογισμού 584.250,00 και αφορά έργα Σταθεροποίησης-Ενίσχυσης Πρανών.

Η συγκεκριμένη μελέτη έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού (Α.Π ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ/ΤΠΚΑΧΜΑΕ/Φ46/134172/81783/5622/1557) μετά την σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, όπως αυτή διατυπώθηκε στην υπ' αριθ. 23/21.06.2016 Συνεδρία του.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας για την χρηματοδότηση του παραπάνω έργου».  

Πηγή φωτογραφίας: aegaio.blogspot.gr