AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Ιαν 2017

"Συνεχής σύνδεση του Καρλοβάσου όσο θα είναι εκτός γραμμής το ‘Ν. Μύκονος’"


Επιστολή προς τον γ.γ. του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Θεοτοκά, με θέμα την έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης για Καρλόβασι Σάμου και Εύδηλο Ικαρίας που θα προκύψει τόσο από την επικείμενη ετήσια συντήρηση του πλοίου "Νήσος Μύκονος", όσο και από προτάσεις για ανασχεδιασμό των δρομολογίων, απέστειλε ο βουλευτής Σάμου, Δ. Σεβαστάκης, ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Σεβαστάκης αναφέρει:

"Κύριε Γραμματέα,

Από τις 15 Φεβρουαρίου 2017 και σχεδόν για έναν μήνα ξεκινάει η ετήσια συντήρηση του πλοίου ‘Νήσος Μύκονος’. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα λιμάνια του Ευδήλου Ικαρίας και Καρλοβασίου Σάμου να μείνουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση και επομένως να μην εξυπηρετούνται ευρείες περιοχές των δύο νησιών. Να σημειώσουμε ότι τόσο η εμπορική, όσο και η επιβατική κίνηση προς Καρλόβασι Σάμου και Εύδηλο Ικαρίας είναι αυξημένη και κρίσιμη τόσο για την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της Σάμου και Ικαρίας, όσο και για τη διατήρηση του μεταφορικού κόστους των προϊόντων σε λογικά επίπεδα.

Επιπρόσθετα, το Καρλόβασι είναι πόλη που φιλοξενεί τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επομένως χρειάζεται να ληφθεί υπόψη στον προγραμματισμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων και αυτή η τόσο σημαντική παράμετρος, που αφορά στη μετακίνηση των φοιτητών και τη διευκόλυνση του εκπαιδευτικού έργου του Πανεπιστημίου, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Σας καλώ ώστε με επείγουσα παρέμβασή σας και ενόψει της συνεδρίασης του ΣΑΣ την Τετάρτη 25-1-2017, να καλυφθεί από την υπεύθυνη, για την εκτέλεση των δρομολογίων, εταιρεία, η απρόσκοπτη  ακτοπλοϊκή σύνδεση του Καρλοβασίου Σάμου και του Ευδήλου Ικαρίας, με τους υπόλοιπους προγραμματισμένους προορισμούς, τόσο για την περίοδο που το ‘Νήσος Μύκονος’ θα βρίσκεται σε συντήρηση, όσο και για το χρονικό διάστημα που θα ισχύσουν οι νέες τροποποιήσεις δρομολογίων".