AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Φεβ 2017

ΑΚΙΣ για το "Ξενία": "Η Σάμος δεν χρειάζεται έργα βιτρίνας"

Φωτογραφία αρχείου του My Samos Blog

Τις ενστάσεις της σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησης του πρώην ξενοδοχείου "Ξενία" στην πόλη της Σάμου εξέφρασε η Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου (ΑΚΙΣ).

Όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη, "στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Φεβρουαρίου 2017 ψηφίστηκε το προσχέδιο σύμβασης της ανακαίνισης του ΞΕΝΙΑ Σάμου, έναντι χρηματοδότησης 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και της διαμόρφωσής του σε κέντρο λόγου, τέχνης και επιστήμης, με την παραχώρηση μάλιστα και ενός ορόφου στο υπουργείο περιβάλλοντος. 

Αλήθεια ρωτήθηκε ο κόσμος εάν συμφωνεί στη δημιουργία ενός επιπλέον πολιτιστικού κέντρου, σε μία εποχή ισχνών αγελάδων, σε μια εποχή που χιλιάδες συμπολίτες μας βιώνουν καταστάσεις ακραίας φτώχιας, σε μία εποχή που λόγω περικοπών σοβαρότατα θέματα της καθημερινότητας και χρόνια προβλήματα του τόπου μας μένουν εκτός προϋπολογισμού. 

Επειδή η Σάμος πρέπει να πάει μπροστά με έργα υποδομής και ανάπτυξης και όχι με λόγια και έργα βιτρίνας, εμείς καταθέσαμε εγγράφως τις δικές μας προτάσεις για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ. Δεν ζητήσαμε να σταθούμε εμπόδιο στην επιθυμία της Δημοτικής Αρχής για δημιουργία ενός ακόμη πολιτιστικού κέντρου, απλά ζητήσαμε να γίνει κατανοητό ότι κάθε πρόβλημα επιδέχεται πολλές λύσεις και η καλύτερη λύση βρίσκεται πάντοτε με επιμονή, υπομονή και φυσικά με μεγάλη προσπάθεια".

Δείτε τι είχε προτείνει λίγες μέρες νωρίτερα η ΑΚΙΣ για την αξιοποίηση του ξενοδοχείου "Ξενία".