AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Φεβ 2017

Τα κρασιά της Σάμου στη διεθνή έκθεση Detrop-Oenos από 3 έως 7/3


Στη μεγάλη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Detrop – Oenos 2017 στο εκθεσιακό κέντρο της Helexpo-Δ.Ε.Θ στη Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχουν από 3 έως 6 Μαρτίου τα κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου. 

Οι ξηροί, ημίξηροι και γλυκείς οίνοι του συνεταιρισμού θα βρίσκονται Stand 63 του περιπτέρου 8.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα SamiaAmpelos.gr, "η ευεργετική επίδραση της καλοκαιρινής Αιγαιοπελαγίτικης αύρας, βοηθά το χαρισματικό μοσχάτο μικρόρωγο σταφύλι της Σάμου που φύεται σε ορεινές κυρίως αναβαθμίδες, να δίνει απλόχερα ένα κρασί με έντονα στοιχεία. 

Στη μύτη  ξεχωρίζουν για την έντασή τους, αρώματα ανθέων και φρούτων. 

Στο στόμα, ανάλογα με την ετικέτα, κυριαρχούν υπέροχες φρουτώδεις αποχρώσεις που παραπέμπουν σε καραμελένιες λιχουδιές ως και τη λαχταριστή ευωδιά της σταφίδας και των αμυγδαλωτών, τον καπνό ή και το λιβάνι. 

Κατακλύζουν τη γεύση μας με μια αναπάντεχη φρεσκάδα, που τους εξασφαλίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι, τη διασκέδαση, τη γιορτινή ανάπαυλα, τη ζωή μας. Συντίθεται έτσι ένα άκρως αρμονικό οινογευστικό σύνολο, που μένει αξέχαστο σε όποιον το δοκιμάσει".

Η Detrop – Oenos 2017 στοχεύει και φέτος να καταγράψει τον εγχώριο και διεθνή "παλμό" του κλάδου τροφίμων-ποτών προσελκύοντας το ενδιαφέρον των εμπορικών επισκεπτών, οι οποίοι αναμένεται να ξεπεράσουν τους 300. Προέρχονται από Αμερική, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Ολλανδία, Ρωσία, Σουηδία, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτο, Ντουμπάι, Ινδία και φυσικά από όλες τις Βαλκανικές χώρες, ενώ οι προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις εμφανίζονται να ξεπερνούν τις 5.500.

Οι δύο εκθέσεις πλαισιώνονται από καινοτόμες παράλληλες εκδηλώσεις με αναδυόμενα θεματικά εστιατόρια υπό την επιμέλεια έμπειρων chefs, με πρωτότυπη βιτρίνα "It’s All New" η οποία θα φιλοξενεί και βραβεύει προϊόντα που κυκλοφόρησαν στην αγορά τα τελευταία δυο χρόνια αλλά και το ειδικά διαμορφωμένο "Cheese & Wine"  όπου αξιοπρόσεκτοι συνδυασμοί κρασιών και τυριών θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων επαγγελματιών, μέσα από ένα αίσθημα υψηλής γευστικής απόλαυσης.

Πηγή: SamiaAmpelos.gr