AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Μαρ 2017

Μεγάλη άσκηση για σεισμό στη Σάμο την Τετάρτη 15/3


Το πρωί της Τετάρτης 15 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στη Σάμο η επιχειρησιακή άσκηση πεδίου για σεισμό με τον τίτλο "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ 2017".

Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας και θα γίνει παρουσία της Περιφερειάρχη, Χριστιάνας Καλογήρου, και του Προέδρου του Οργανισμού, καθηγητή Ευθύμη Λέκκα.

Θα αρχίσει στις 10:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 15:00. Άσκηση τέτοιου είδους πραγματοποιείται πρώτη φορά στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, σε συνέχεια της άσκησης σεισμού επί χάρτου που έλαβε χώρα στην έδρα της Π.Ε Σάμου το 2015. 

Στην άσκηση θα λάβουν μέρος όλοι οι από τα σχέδια εμπλεκόμενοι δημόσιοι, αυτοδιοικητικοί και εθελοντικοί φορείς του νησιού, με τη διάθεση ανθρώπινου δυναμικού και μέσων: η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, ο Δήμος Σάμου, η 79 Α.Δ.Τ.Ε, η ΕΛ.ΑΣ, η Π.Υ. Σάμου, το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚ, το Ε.Κ.Α.Β, το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, η Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε, η Υ.Π.Α και εθελοντικές διασωστικές ομάδες της Σάμου και της Ικαρίας. 

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να ασκηθούν οι συνεργαζόμενοι φορείς στην υλοποίηση των σχεδίων σε περίπτωση σεισμού, να εντοπισθούν και να θεραπευθούν στο μέτρο του δυνατού οι αδυναμίες του συστήματος Πολιτικής Προστασίας και να ενημερωθούν οι κάτοικοι των νησιών μας. 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημέρας της άσκησης:


Advertisement