AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Μαρ 2017

ΣτΕ: "Κακώς απομακρύνθηκε από τη θέση του το 2015 ο διοικητής του Νοσοκομείου"


Δικαίωση για 10 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές δημοσίων νοσοκομείων που είχαν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους το 2015 έφερε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς έκρινε τις επίμαχες αποφάσεις ως μη νόμιμες. Η απόφαση αφορά και τον Γιώργο Ραγκούση, τότε διοικητή του Νοσοκομείο Σάμου και του Κέντρου Υγείας Ικαρίας.

Οι αλλαγές σκυτάλης  των διοικητών και των αναπληρωτών τους έγιναν το 2015 με  αποφάσεις του  υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Από τους 71 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές που αξιολογήθηκαν, οι 59 (44 διοικητές) παύθηκαν από τα καθήκοντά τους και 12 παρέμειναν  στις θέσεις τους.

Το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητές τους συμβούλους Επικρατείας Γεώργιο Τσιμέκα, Δημήτριο Μακρή και Γιάννη Παπαγιάννη, εξέδωσε αποφάσεις με τις οποίες κάνει δεκτές τις αιτήσεις 10 διοικητών και αναπληρωτών διοικητικών και ακυρώνει τις αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με το ΣτΕ, οι υπουργικές αποφάσεις για την απομάκρυνση των διοικητών δεν είχαν πλήρη αιτιολογία και το πρακτικό αξιολόγησης ήταν πλημμελώς αιτιολογημένο.

* Δεν επιστρέφουν στα καθήκοντά τους οι δέκα διοικητές και αναπληρωτές διοικητές δημοσίων νοσοκομείων που απομακρύνθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015 με υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες κρίθηκαν ως μη νόμιμες από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αυτό γνωστοποίησε μέσω Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σημειώνοντας ότι «η απόφαση (του ΣτΕ) δεν παράγει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα καθώς η θεωρητική θητεία αυτών έχει λήξει πλέον, άρα δεν τίθεται θέμα επιστροφής όσων "δικαιώθηκαν" με αυτή την απόφαση ή με μελλοντικές ίδιες αποφάσεις».

Κατά τον κ. Πολάκη, «αυτοί οι διοικητές απομακρύνθηκαν με διαδικασία διπλής αξιολόγησης (βαθμολογία από διοικητές των ΥΠΕ και προφορική συνέντευξη από επιτροπή που προβλέπει ο νόμος), που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Διατηρήσαμε 15 που είχαν θετική αξιολόγηση και είχαν παράξει έργο.

Τα νοσοκομεία μας έχουν νόμιμες διοικήσεις επιλεγμένες αξιοκρατικά (με ανοιχτή διαδικασία με 1.500 αιτήσεις) και οι οποίες συνεχίζουν κανονικά το έργο τους».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, «ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ΣτΕ και την απόφασή του ... Συνεχίζουμε μέχρι τέλους τον αγώνα για την ανάταξη του δημοσίου συστήματος υγείας και τη μάχη κατά της διαφθοράς στο χώρο».

ΠΗΓΗ: tanea.gr