AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Μαρ 2017

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η άσκηση σεισμού "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ 2017" στη Σάμο

Φωτογραφία από τη σελίδα του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Νίκου Κατρακάζου, στο facebook

Στη Σάμο διεξήχθη την Τετάρτη η προγραμματισμένη επιχειρησιακή άσκηση σεισμού με την κωδική ονομασία "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ 2017".

Η άσκηση αφορούσε τον έλεγχο υφιστάμενου σχεδιασμού δομών σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με  τον Ο.Α.Σ.Π και τη συμμετοχή του Δήμου Σάμου, της 79 Α.Δ.Τ.Ε, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος, του Ε.Κ.Α.Β, του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και Εθελοντικών Οργανώσεων της Σάμου και της Ικαρίας.

Παράλληλα με την άσκηση πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση και ενημέρωση των στελεχών της Εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση σεισμικού κινδύνου στις σχολικές μονάδες.

Κατά την έναρξη της άσκησης η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, τόνισε τη σημασία της διεξαγωγής επιχειρησιακών ασκήσεων γιατί, όπως είπε, συμβάλλουν στην αύξηση της ικανότητας και ετοιμότητας των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση  του σεισμικού κινδύνου και τη μείωση των επιπτώσεων από ενδεχόμενους σεισμούς. 

Η Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τα στελέχη όλων των φορέων που συμμετέχουν στην  άσκηση και των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης για τη συμβολή τους στην άρτια προετοιμασία για τη διοργάνωσή της και ευχήθηκε η ετοιμότητα του Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων να παραμείνει πάντα σε επίπεδο πρόληψης και όχι εφαρμογής.





Δείτε επίσης φωτογραφίες της άσκησης που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Νίκου Κατρακάζου, στο facebook: