AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Μαρ 2017

Εξώδικο από την "ΣΑΜΟΣ SOS" στον πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό

Πηγή φωτογραφίας: era-aegean.gr

Εξώδικη καταγγελία στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Μετανάστευσης, τον Υπουργό Οικονομικών και στον Υφυπουργό Τουρισμού για την μεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης που "επισύρει μεγάλους εθνικούς κινδύνους, έντονα κοινωνικά και αξεπέραστα οικονομικά προβλήματα στην Σάμο και στα άλλα νησιά της παραμεθορίου" απέστειλαν τα μέλη της Κίνησης "ΣΑΜΟΣ SOS".

Την καταγγελία, η οποία υπογράφτηκε αρχικά από τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα και στη συνέχεια από εκατοντάδες Σαμιώτες, επέδωσε δικαστικός επιμελητής των Αθηνών. Παράλληλα συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών σε ολόκληρη τη Σάμο.

Το κείμενο της καταγγελίας εκτυπώθηκε σε ενημερωτικό έντυπο της "ΣΑΜΟΣ SOS" και ήδη μοιράζεται. Αναφέρεται στις "ευθύνες της κυβέρνησης και την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εγκλωβίζουν και μονιμοποιούν την παραμονή στο νησί μεγάλου μη διαχειρίσιμου αριθμού μεταναστών αλλοιώνοντας την τουριστική φυσιογνωμία και που προδιαγράφουν αβέβαιο και αντιαναπτυξιακό μέλλον στη ζωή του νησιού". Αναφέρεται στην κυβέρνηση που "αντί να ενεργοποιεί τις απελάσεις των παράνομων μεταναστών και τις μετεγκαταστάσεις, εμμένει και μας απειλεί ότι θα φτιάξει κι άλλους καταυλισμούς (hot spot) και φυλακή παραβατικών στη Σάμο". 

Η κίνηση "ΣΑΜΟΣ SOS" γνωστοποιεί ότι "μετά την επίδοση της εξώδικης καταγγελίας θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο και κάθε δικαίωμα που απορρέει από το Σύνταγμα και το Δημοκρατικό μας πολίτευμα ώστε να αποκρούσει τους κινδύνους, να βάλλει φραγμό στα επικίνδυνα σχέδια, και να διαφυλάξει τον πολιτισμό μας, την κανονικότητα και τις αναπτυξιακές προοπτικές του νησιού μας".

Πηγή: era-aegean.gr