AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Απρ 2017

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παρουσίαση βιβλίου της σαμιακής καταγωγής Τ. Επτακοίλη!

Φωτογραφίες του Γιώργου Βαρβάκη από το ιστολόγιο "Μπάλος"

Το καινούριο παιδικό βιβλίο της δημοσιογράφου και συγγραφέως σαμιακής καταγωγής, Τασούλας Επτακοίλη, με τίτλο "Ο Γουργούρης" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη παρουσιάστηκε το Σάββατο στο βιβλιοπωλείο Ianos στην Αθήνα.



Η εκδότρια Ελένη Πατάκη μίλησε για το όλο εγχείρημα, τις ξεχωριστές έννοιες, κρυμμένες και ραμμένες μυστικά πίσω από τις λέξεις και τις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες συγγραφής ενός παιδικού βιβλίου. 

Η Έλενα Πατάκη

Για το βιβλίο μίλησαν επίσης οι Έλενα Ακρίτα, δημοσιογράφος και συγγραφέας, Διονύσης Τσαντίνης, λυρικός καλλιτέχνης - ιδρυτικό μέλος της SCARS (SECOND CHANCE ANIMAL RESCUE SOCIETY) και η τραγουδίστρια Ελεωνόρα Ζουγανέλη, οι οποίοι μάλιστα διάβασαν μικρά αποσπάσματα από τις σελίδες του βιβλίου.

Η Έλενα Ακρίτα

Η Έλενα Ακρίτα ανάφερε: "Τα περισσότερα παιδικά βιβλία σήμερα έχουν ένα "διδακτισμό"!! Είναι "ετοιματζίδικα" βιβλία. Είναι σαν βιβλία που νομίζεις οτι τα βρίσκεις κρεμασμένα σε κρεμάστρες της ZARA.
Κάποιοι άλλοι νομίζουν οτι αυτό που διαχωρίζει ένα βιβλίο για παιδιά από ένα βιβλίο για μεγάλους είναι τα υποκοριστικά. Αν πω δηλαδή το γατί γατάκι, το σκυλί σκυλάκι και το σπίτι σπιτάκι, καθάρισα.
Είναι όλα αυτά που δεν έκανε η Τασούλα στο βιβλίο της και γι αυτό αγάπησα τον Γουργούρη.
Είναι τόσο γλυκούλης που έλιωσα μαζί του.
Αν ο γιος μου ήταν και πάλι μικρός, το βιβλίο που θα του αγόραζα θα ήταν ο Γουργούρης".

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη είπε για το βιβλίο: "Όταν το διάβασα παρέα με το σκυλάκι μου, συγκινήθηκα πάρα πολύ, χάρηκα πάρα πολύ, γέλασα πάρα πολύ.
Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό βιβλίο που η αρχή του δεν προϊδεάζει σε τίποτα το τέλος, που για μένα είναι μια τεράστια έκπληξη.
Με τον Γουργούρη, πίστεψα ξανά οτι για όλους υπάρχει αγάπη στον κόσμο".


Ο Διονύσης Τσαντίνης δήλωσε κατά την παρουσίαση: "Η συγκίνησή μου όταν διάβασα το βιβλίο της Τασούλας ήταν μεγάλη, όχι γιατί επιτέλους διάβασα ένα σύγχρονο παιδικό βιβλίο με νόημα, αλλά για το ότι το βιβλίο καταπιάνεται με δύο θέματα που εμείς οι φιλόζωοι, τα έχουμε ψηλά στο μυαλό μας: Το πρώτο είναι το θέμα της απώλειας και το δεύτερο είναι η διαχείριση της απώλειας με την υιοθέτηση ενός άλλου ζώου όταν είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε."

Η Τασούλα Επτακοίλη

Η συγγραφέας του "Γουργούρη", Τασούλα Επτακοίλη ανάφερε τα εξής:

"Ο Γουργούρης έχει κάτι από όλες της γάτες της ζωής μου.
Δεν ξέρω τι αρέσει στα παιδιά και γι' αυτό έχω μια αγωνία για την τύχη του. Θα τον αγαπήσουν όσο τον αγάπησα εγώ.
Κανείς δεν ξέρει την απάντηση παρά μονάχα ο χρόνος.
Το βιβλίο αυτό, με έβγαλε από το σκοτάδι στο φως.
Ο Γουργούρης στέλνει το μήνυμα οτι είναι ωραίο να είσαι διαφορετικός".

Τα σκίτσα του βιβλίου σχεδίασε ο Tomek Γιοβάνης.

Ο Tomek Γιοβάνης