AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Μαΐ 2017

Συναυλίες «Μουσικών Δωματίων» στη Σάμο στις 19-20/5


Δύο νέες συναυλίες «Μουσικών Δωματίων» οργανώνει στο Καρλόβασι και στην πόλη της Σάμου, στις 19 και 20 Μαΐου αντίστοιχα, το ίδρυμα Schwarz.

Μετά και τα «Μουσικά Δωμάτια» στη Χώρα της Σάμου τον περασμένο χειμώνα, ο συνθέτης και τραγουδοποιός Νίκος Ξυδάκης με τους συνεργάτες του οργάνωσαν από τον Δεκέμβριο 2016 μέχρι και τον Φεβρουάριο 2017 εργαστήρια δημιουργικής μουσικής.

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των «Μουσικών Δωματίων» ντόπιοι μουσικοί παραδοσιακών και κλασικών οργάνων είχαν τη δυνατότητα να ασκούνται και να μελετούν πάνω σε συνθέσεις ή αποσπάσματα ή ακόμη και να συνθέτουν οι ίδιοι με σκοπό να συνεισφέρουν στα εργαστήρια και να λάβουν μέρος στην τελική παρουσίαση.

Οι συμμετοχές ανήλθαν στις 48, ενώ μέσω των συζητήσεων, των ακουσμάτων και του διαδραστικού κλίματος, όσοι έλαβαν μέρος, μοιράστηκαν εμπειρίες και ιδέες που παρουσίασαν σε μικρής κλίμακας συναυλίες στη Χώρα της Σάμου.

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων ο Νίκος Ξυδάκης και οι συνεργάτες του μαζί με τους συμμετέχοντες ντόπιους μουσικούς, προχώρησαν σε συνθέσεις, ανασυνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς προσπαθώντας να φέρουν κοντά διαφορετικές μεταξύ τους μουσικές γλώσσες. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας επεξεργάστηκαν μια πρωτότυπη μουσική σύνθεση που θα παρουσιαστεί στο ευρύτερο κοινό της Σάμου, στο Καρλόβασι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, την Παρασκευή 19 Μαΐου και ώρα 19:30 και στην πόλη της Σάμου, στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Σάμου, το Σάββατο 20 Μαΐου στις 19:30.

Συμμετέχουν:

Νίκος Ξυδάκης: καλλιτεχνική επιμέλεια.

Δημήτρης Μπουζάνης: επιμέλεια ορχήστρας, πιάνο.

Δημήτρης Χουντής: σαξόφωνο.

Πέτρος Κεδράς: ακουστική κιθάρα.

Ευαγγελία Κουτσοδήμου: βιολί.

Γιώργος Πέρρος: κλασική κιθάρα.

Πάρης Τσενεκλίδης: μπάσο.

Αντώνης Τσίτσης: βιολί.

Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες, Π. Πετράκου, 22730 62031.