AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Μαΐ 2017

"Να σκέφτεσαι τους άλλους"-Έκθεση μαθητικών έργων στις 19/5


Στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων του νησιού απευθύνθηκε η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη, στο πλαίσιο της πανελλήνιας καμπάνιας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Με πηγή έμπνευσης το ποίημα του παλαιστίνιου ποιητή Μαχμούτ Νταρουίς με τίτλο "Να σκέφτεσαι τους άλλους", τους ζήτησε να δημιουργήσουν έργα με όποιο πρόσφορο γι’ αυτούς τρόπο (ζωγραφική, ποίηση, τραγούδι κλπ).

Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, που αγκαλιάστηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς, θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 19 Μαΐου, από τις 7.30 μμ στον παραλιακό πεζόδρομο απέναντι από την Πλατεία Πυθαγόρα.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση των έργων, παρουσίασή τους σε βίντεο, παράσταση Καραγκιόζη από την ομάδα Θεάτρου Σκιών Μαραθοκάμπου και άλλες εκπλήξεις.

"Το μήνυμα απλό και πανανθρώπινο: Αξίζει όσο η ζωή, ο αγώνας για μια κοινωνία αλληλεγγύης, χωρίς πείνα και φτώχεια, χωρίς πολέμους και προσφυγιά" αναφέρει η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη.