AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Μαΐ 2017

Η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στην πόλη της Σάμου


Με απεργιακή συγκέντρωση και πορεία, η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές της ήταν μεγαλύτερη κατά πολύ από αυτή της Πρωτομαγιάς, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η 24ωρη απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο του Νομού Σάμου.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και στέλεχος του Π.Α.ΜΕ, Βασιλική Βρυνιώτη, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε: "Τα μέτρα αυτά αποτελούν απαίτηση της πλουτοκρατίας. Τα περιβόητα «αντίμετρα» είναι ψεύτικα. Είναι τυράκι στην φάκα. Δεν ισοσταθμίζεται η επίθεση που δεχόμαστε με τα ψίχουλα που μας πετάνε, και θα δοθούν εάν και εφόσον πιαστούν οι στόχοι και το πλεόνασμα. Κατά βάση πρόκειται για μέτρα υπέρ του κεφαλαίου και πάλι, μέσα από φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις … Τα συμφέροντα των εργοδοτών ουδέποτε ταυτίστηκαν, ούτε πρόκειται να ταυτιστούν με τα δικά μας. Το σύστημα τους βασίζεται στη δική μας εκμετάλλευση. Λειτουργεί με αποκλειστικό κριτήριο τα δικά τους κέρδη. Πάντα θα αποτελεί τροχοπέδη στην ικανοποίηση των αναγκών μας".

Στο τέλος "κάλεσε τους εργαζόμενους μέσα από τα ταξικά σωματεία μας, σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες και με τους μικρομεσαίους αγρότες, μαζί με τους φορείς της νεολαίας, τους Συλλόγους του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος να συναντηθούμε, όλοι μαζί, στους καθημερινούς ταξικούς αγώνες, στα συλλαλητήρια, στις απεργίες". "Ή θα οργανωθούμε και θα ξεσηκωθούμε ή θα μας λιώσουν στην προσπάθειά τους για αύξηση των κερδών των μονοπωλίων", είπε.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Κώστας Καραδημητρίου, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Σάμου, για το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ και ο Μάριος Βαλωμένος, Γεν. Γραμματέας του συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού Σάμου, ενώ διαβάστηκε  μήνυμα των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΜΑΓΕΝ προς τους αγρότες, τους εργαζόμενους και όλους τους νησιώτες.

Η εκδήλωση έκλεισε με κάλεσμα προς όλο το σαμιώτικο λαό να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της Πέμπτης.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την πορεία και την απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης στην πόλη της Σάμου: