AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Μαΐ 2017

Προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος στα δημοτικά σχολεία της Σάμου

Φωτογραφία αρχείου

Ο Οργανισμός "Το Χαμόγελο του Παιδιού" πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον Δήμο Σάμου, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Νομού Σάμου, με την εθελοντική συμμετοχή των μελών του, δράση προληπτικής οδοντιατρικής για τα παιδιά-μαθητές της Σάμου.
Η πλήρως εξοπλισμένη και στελεχωμένη από εθελοντές Οδοντιάτρους Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα παρέμεινε στη Σάμο από 8 έως 24 Μαΐου και επισκέφθηκε σχολεία του νησιού υλοποιώντας προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο.

Τα δημοτικά σχολεία που επισκέφθηκαν ήταν Αγίου Κωνσταντίνου, Βουρλιωτών, Παλαιοκάστρου, Κοκκαρίου, Παγώνδα, Πύργου, Πυθαγορείου, Χώρας, Μυτιληνιών, Βαθέος, 1ο Δημοτικό , 2ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό Σάμου και Δημοτικό Σχολείο ΕΑΕ. 

Συνολικά  εξετάστηκαν από τους 1.114 εγγεγραμμένους μαθητές οι 910 μαθητές στους οποίους παραδόθηκε και ατομικό δελτίο προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου.
Από την εξέταση του μαθητικού πληθυσμού των Δημοτικών Σχολείων προέκυψε ότι η εικόνα της στοματικής υγιεινής τους είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Οι υπεύθυνοι της κινητής μονάδας συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Δήμου και με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου και προγραμμάτισαν μελλοντικές δράσεις πρόληψης υγείας σε συνεργασία με το "Χαμόγελο του Παιδιού".