AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Μαΐ 2017

Άλλα πέντε μετάλλια για τα κρασιά του ΕΟΣ σε διεθνή διαγωνισμό!


Πέντε σαμιώτικα κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου (ΕΟΣ) απέσπασαν μετάλλια στο εξωτερικό. Στον διεθνή διαγωνισμό Decanter 2017, βαθμολογήθηκαν κοντά στο άριστα "100" και κατέλαβαν περίοπτη θέση ανάμεσα στους βραβευμένους οίνους παγκόσμιου αμπελώνα.

Ρεκόρ υποψήφιων κρασιών προς αξιολόγηση δηλώνουν ότι είχαν οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού. Περισσότερα από 17.200 κρασιά, δηλαδή ποσοστό 8% περισσότερα από το 2016, κρίθηκαν από 219 διακεκριμένες προσωπικότητες, εκ των οποίων 65 ήταν διεθνείς Masters of Wine και 20 Master Sommeliers, με πολύ αυστηρά κριτήρια για τις τελικές βαθμολογίες τους.



Στο τέλος, το γλυκό Samos Nectar βαθμολογήθηκε με 90/100 και απέσπασε ασημένιο μετάλλιο. 

Ακολούθησαν με χάλκινα μετάλλια το Samos Grand Cru με 89/100, το Samos Anthemis με 88/100 και το Samos Vin Doux με 87/100.

Το ξηρό "Ψηλές Κορφές" απέσπασε, επίσης, πολύ καλή βαθμολογία 88/100 και το χάλκινο μετάλλιο, επιβεβαιώνοντας ακόμη μια χρονιά ότι το σαμιώτικο Μοσχάτο παράγει, εκτός από εξαίρετα γλυκά, και  ξηρά κρασιά που κλέβουν τις εντυπώσεις με τη δυναμική τους.

Σύμφωνα με τον ΕΟΣ, το "άσπρο μοσχάτο Σάμου" που καλλιεργείται στις ορεινές αναβαθμίδες του πανέμορφου νησιού της Σάμου συγκαταλέγεται δικαίως στα καλύτερα του κόσμου, πρεσβεύοντας περήφανα το ελληνικό κρασί, αλλά και τον μόχθο των ντόπιων αμπελουργών.