AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Ιουν 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Τα φλαμίνγκο της Σάμου από ψηλά!


Τον υδροβιότοπο της αλυκής της Ψιλής Άμμου στη Σάμο, τόπο κατοικίας των πανέμορφων πουλιών φλαμίνγκο κατά τους χειμερινούς μήνες, έχει ως θέμα το νέο εντυπωσιακό βίντεο που τράβηξε με το drone του ο Μιχάλης Καρδαμίτσης!

Όπως αναφέρει ο ίδιος, "Κάθε χρόνο στην Σάμο έρχονται κάποιοι μοναδικοί επισκέπτες από πολύ μακριά, για να συμπληρώσουν μια ακόμη πινελιά ομορφιάς στο νησί.

Στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σάμου, στον υδροβιότοπο της Αλυκής, κοντά στην παραλία της Ψιλής Άμμου βρίσκουν καταφύγιο τους χειμερινούς μήνες στη λίμνη που σχηματίζεται από τις βροχές και χτίζουν τις φωλιές τους τα αποδημητικά πουλιά φλαμίνγκο,όπως και άλλα είδη πουλιών (αγριόπαπιες, κύκνοι κλπ)

Τα φλαμίνγκο είναι από τα πιο εντυπωσιακά πουλιά. Μαγεύουν χάρη στο εξαιρετικό σομόν χρώμα των φτερών αλλά και την κομψή ψηλόλιγνη σιλουέτα τους, που φτάνει τα 1,30 μέτρα ύψος.

Στο εναέριο βίντεο εκτός από τα φλαμίνγκο βλέπουμε τα στενά της Μυκάλης, τον Ναό του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης (με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα), την παραλία της Ψιλής Άμμου, το νησάκι Βαρελούδι, καταφύγιο για τους γλάρους, και το παλιό εργοστάσιο παράγωγης αλατιού, γνωστό ως Αλυκή της Ψιλής Άμμου, που έκλεισε δυστυχώς από το 1964.

Την μουσική σύνθεση την έχω εμπνευστεί από το εναέριο βίντεο και ο τίτλος είναι "Επισκέπτες από μακριά"!

Αν ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε το μουσικό κομμάτι του βίντεο η τα εναέρια πλάνα παρακαλώ επικοινωνήστε στο e-mail: michaliskard@yahoo.gr"

Απολαύστε το βίντεο κατά προτίμηση σε πλήρη οθόνη και ανάλυση Full HD!

Important note for Google Translate users: 
To watch the videos please return to the original (untranslated) version of this post.

Επισκεφτείτε τη Σάμο!