AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Ιουν 2017

Τρόφιμα για τους σεισμοπαθείς της Λέσβου συγκεντρώνουν οι πολύτεκνοι της Σάμου

Φωτογραφία του Lesvospost.com από το χωριό Βρίσα της Λέσβου

Στη συγκέντρωση και αποστολή τροφίμων μακράς διάρκειας για την κάλυψη αναγκών οικογενειών που υπέστησαν καταστροφές από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου στη Λέσβο προχωρά ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων.

Τα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται στα γραφεία του συλλόγου, στον κόμβο Μαλαγαρίου, ΤΚ 83200, τηλ. 2273023900, την Τρίτη 13 Ιουνίου από 17.30-20.30, την Τετάρτη και την Πέμπτη 14 και 15 Ιουνίου από 08.30 με 12.30, καθώς και τη Δευτέρα 19 Ιουνίου από 08.30 με 12.30.

Ο σύλλογος ζητά τη συνδρομή όχι μόνο των μελών του, αλλά και των υπολοίπων πολιτών της Σάμου.

"Τα είδη διατροφής που εκτιμούμε πως έχουν άμεση ανάγκη οι σεισμοπαθείς οικογένειες αφορούν σε ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, γάλα, κονσέρβες κλπ, που θα αποστείλουμε άμεσα" αναφέρουν οι υπεύθυνοι του συλλόγου.

Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι των Μυτιληνιών Σάμου εκφράζουν την συμπαράστασή τους στους σεισμοπαθείς της Λέσβου, και ιδιαίτερα σε αυτούς του χωριού της Βρίσας, η οποία αποτελεί την "μητρόπολη", δηλαδή τον τόπο προέλευσης των πρώτων κατοίκων των Μυτιληνιών. Στη σελίδα της Τοπικής Κοινότητας Μυτιληνιών αναρτήθηκαν τα εξής:

"Ο πρόεδρος το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών Σάμου, αλλά και οι κάτοικοι του χωριού μας, με λύπη και βαθιά συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την θλιβερή είδηση του σεισμού, ο οποίος έπληξε το νησί της Λέσβου και ειδικότερα το χωριό Βρίσα, το οποίο θεωρείτε και Μητρόπολη του χωριού μας, μιας και οι πρώτοι κάτοικοι των Μυτιληνιών κατά τον επαναποικισμό του νησιού ήταν από την Βρίσα. 

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας, τόσο στην οικογένεια της αδικοχαμένης γυναίκας, όσο και σε όλους τους κατοίκους του χωριού οι οποίοι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχασαν τα πάντα, ώστε να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους".