AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Ιουν 2017

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παραμύθια και παιχνίδια της Σάμου στον Παγώνδα!


Ένα νοσταλγικό ταξίδι στον χρόνο, παραμύθια και παιχνίδια της Σάμου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές στην εκδήλωση του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα Σάμου «Η Ομόνοια», στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του χωριού.

Με πολύ κέφι τα παιδιά της Παιδικής Φωλιάς παρουσίασαν την περασμένη Παρασκευή τα παραμύθια της Σάμου από τα βιβλία «Ο Γεροκλώθος και ο σύντροφός του», «Ο Γιαννακός - ο Ντελάλης», «Ποιος του μιγάλου κομμάτ» και «Ο Τσοπάνης», που έχουν γράψει ο Μιχάλης Μερακλής και ο Μανώλης Βαρβούνης, καθώς και τα παιχνίδια «Η κουλουκθιά», «Πιτάει του πλακ», «Του Τσακνάκι ή Ουτσ- Ουτς παραούτς», «Του ξνό κι του γκυκό», «Τζιεράκι μου μυρίζ» και «Ου μζούρς» από Λαογραφικά του Νικολάου Δημητρίου.

Χάρισαν ένα απόγευμα γεμάτο χαρά σε όλους και καταχειροκροτήθηκαν.

Στην εκδήλωση έγιναν και δύο ανακοινώσεις: Η μία αφορούσε στον κλιματισμό της αίθουσας εκδηλώσεων, για τον οποίο το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να διαθέσει 1.200 ευρώ και η εγκατάστασή του θα γίνει τον Ιούλιο.

Η δεύτερη ήταν για την ετοιμόρροπη πόρτα του Πολιτιστικού Κέντρου-Παλαιού Δημοτικού Σχολείου. Γι’ αυτήν η κ. Μαρία Βαρεντζή, σύμβουλος του Τοπικού Συμβουλίου Παγώνδα, υποσχέθηκε στη μνήμη του συζύγου της, ιατρού Ηλία Βαρεντζή, ο οποίος ήταν μαθητής στις αίθουσές του, να φτιάξει την πόρτα, η οποία θα είναι έτοιμη στα μέσα Ιουλίου.

Δείτε εικόνες από την όμορφη εκδήλωση στον Παγώνδα!