AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Ιουν 2017

Νέο δίκτυο ύδρευσης αποκτούν προσεχώς οι Μυτιληνιοί Σάμου


Την εκπόνηση πλήρους μελέτης και την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων αδειοδοτήσεων για την κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Μυτιληνιών ενέταξε στον προγραμματισμό του ο δήμος Σάμου, προς αντικατάσταση του υπάρχοντος εντός του  οικισμού παλαιωμένου δικτύου (7,5 χλμ), το οποίο είναι κατασκευασμένο από αμιαντοσωλήνες και σιδεροσωλήνες.

Ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου ολοκλήρωσε τις αποτυπώσεις των δικτύων και την εκπόνηση της μελέτης και εξασφάλισε τις απαιτούμενες για την πληρότητα του φακέλου αδειοδοτήσεις (διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα), δηλαδή περιβαλλοντική αδειοδότηση, γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Δασών, γνωμοδότηση της 27ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, της ΚΑ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και της Υπηρεσίας Υδάτων. Στη συνέχεια, ο δήμος Σάμου υπέβαλε μέσω ΟΠΣ στις 24/02/2017 πλήρη και ώριμο φάκελο με τίτλο «Κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών», προϋπολογισμού 607.747,69 ευρώ.

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, το συγκεκριμένο ποσό-έργο εντάχθηκε, μαζί με άλλα τρία (σε Λέσβο-Χίο) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020», στον τομέα των υποδομών ύδρευσης, συνολικού προϋπολογισμού 6,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Το έργο υπεβλήθη, σύμφωνα με το συνοδό Τεχνικό Δελτίο Πράξης, με Φορέα πρότασης, Φορέα Υλοποίησης, Φορέα Λειτουργίας και Συντήρησης, καθώς και τελικό δικαιούχο τον δήμο Σάμου. Η  πρόταση αξιολογήθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή και  έλαβε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο σύνολο των προτάσεων. 

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή. το έργο θα διασφαλίσει τη δημόσια υγεία, ενώ  πολύ σημαντική θα είναι και η συμβολή του στη συνολική ανάπτυξη της περιοχής, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση υδατικών πόρων, αφού οι απώλειες στο υπάρχον παλαιωμένο δίκτυο ξεπερνούν το 50%.

"Η ολοκληρωμένη υδροδότηση, η αντικατάσταση παλαιών δικτύων, καθώς και η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων είναι για τον δήμο Σάμου πρώτης προτεραιότητας, συνεισφέρει στην προστασία της δημόσιας υγείας και στην διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής" δήλωσε ο δήμαρχος, Μιχάλης Αγγελόπουλος.