AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Ιουλ 2017

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τα κρασιά του Ε.Ο.Σ.Σ στο 3ο Samos Festival!

Αριστερά o Τίτος Φραντζής, υπεύθυνος πωλήσεων Ελλάδος του Ε.Ο.Σ Σάμου, και δεξιά ο πρόξενος της Χιλής, γνωστός λάτρης του "Samos Nectar". Πηγή φωτογραφιών: σελίδα Ε.Ο.Σ Σάμου / UWC Samos στο facebook

Στο 3o Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Πολιτισμού "Samos Festival" που διεξάγεται από τις 14 έως τις 16 Ιουλίου στον χώρο της πρώην Μαυρογενείου Σχολής στο Μαλαγάρι πρωταγωνιστούν τα κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ).

Ο Ε.Ο.Σ.Σ παρουσιάζει μέσα από το stand του στο φεστιβάλ την γκάμα των ξηρών, ημίξηρων και γλυκών οίνων του.

Σε συνεργασία με τον βραβευμένο πανελλαδικά bartender Iωακείμ Ζαβουδάκη, στο φεστιβάλ κερνιούνται νέες εμπνευσμένες συνταγές για καλοκαιρινά cocktails με σαμιώτικο κρασί.

Cocktails με σαμιώτικο κρασί του Ε.Ο.Σ.Σ ως έμπνευση και δημιουργία του ταλαντούχου bartender Ιωακείμ Ζαβουδάκη παρουσιάζονται στο 3ο Samos Festival.

Επίτιμη γευσιγνώστρια του φεστιβάλ είναι η Νίκη Μηταρέα, η πολυβραβευμένη δημοσιογράφος, εξειδικευμένη σε θέματα γαστρονομίας - οινογευσίας και συγγραφέας του βιβλίου "Με κρασί και ελληνικά".  Η κ. Μηταρέα μίλησε την Παρασκευή στο φεστιβάλ για το σαμιώτικο κρασί, τη σημασία αλλά και τη σύνδεσή του με την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική διαδρομή του τόπου μας, προβάλλοντας παράλληλα τη γαστρονομική ταυτότητα της Σάμου και τα τοπικά προϊόντα.

Η Νίκη Μηταρέα (αριστερά) παρουσίασε το βιβλίο της "Με κρασί και ελληνικά" στο 3ο Samos Festival

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκη Μηταρέα (αριστερά) με τη μητέρα του διάσημου σεφ Ανδρέα Λαγού και εξαίρετη μαγείρισσα (δεξιά) σε δημιουργικές παρουσιάσεις παραδοσιακής σαμιακής κουζίνας με Ψηλές Κορφές...


Την ιδιαίτερη τέχνη και τεχνική μιας δημιουργικής κουζίνας που ακροβατεί μεταξύ παράδοσης και νέας γαστρονομικής προσέγγισης θα δείξει ο executive chef Βαγγέλης Μπιλιμπάς, ενώ καλονοικοκυρές από κάθε μεριά της Σάμου θα παρουσιάσουν συνταγές όπως τις διδάχθηκαν από τις γιαγιάδες τους, σε συνδυασμό με σαμιώτικο κρασί και εκλεκτά σαμιακά προϊόντα.

Οι γαστρονομικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ αρχίζουν στις 19:00, τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή.


Δείτε φωτογραφίες από το stand του Ε.Ο.Σ.Σ στο φεστιβάλ!







Στο πλαίσιο του 3ου "Samos Festival" πραγματοποιήθηκε η βράβευση του Ε.Ο.Σ. Σάμου από τον όμιλο UNESCO για την ιστορικότητα και διατήρηση του σαμιακού αμπελώνα. Το βραβείο παρέδωσε στον πρόεδρο του Ε.Ο.Σ Σάμου, Γιάννη Σκούτα, η εκπρόσωπος της UNESCO, κ. Κακκλιά.




Πηγή: Σελίδα Ε.Ο.Σ Σάμου / UWC Samos στο facebook