AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Ιουλ 2017

Υποτροφίες ιδιωτικών Ι.Ε.Κ για σπουδαστές από τη Σάμο με κοινωνικά κριτήρια


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία "Υποτροφίες στις Περιφέρειες" ενός γνωστού εκπαιδευτικού ομίλου, με την οποία προσφέρονται εννιά υποτροφίες σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας.

Οι υπεύθυνοι της περιφέρειας θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό "ενισχύεται το δικαίωμα όλων των νέων στην εκπαίδευση, σε μια ιδιαίτερη δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας, στοχεύοντας να δώσει πνοή στα όνειρα νέων ανθρώπων για σπουδές, απαλείφοντας το εμπόδιο της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνουν οι οικογένειές τους". 

Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Σάμο, Ικαρία, Λέσβο, Χίο, Λήμνο, Αγ. Ευστράτιο) παρέχονται:
- Τρεις (3) υποτροφίες για Bachelor (στα δίδακτρα) στο MEDITERRANEAN COLLEGE αξίας 5.600 € έκαστη για το α’ έτος σπουδών. Για τη συνέχιση των σπουδών με υποτροφία, οι υπότροφοι θα πρέπει να έχουν συνεχή φοίτηση και βαθμολογία έτους μεγαλύτερη του 60%. Στις υποτροφίες δεν περιλαμβάνονται τα ετήσια fees (δικαιώματα – δίδακτρα) του Βρετανικού Πανεπιστημίου (1.320€ έως 1.500€) και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/αποφοίτησης (150 €).
- Δύο (2) πλήρεις διετείς υποτροφίες στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ αξίας 3.000 € έκαστη.
- Δύο (2) πλήρεις ετήσιες υποτροφίες στο ΑΛΦΑ Επιλογή ( Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 ), αξίας 6.000 € έκαστη.
- Δύο (2) πλήρεις ετήσιες υποτροφίες ( στα δίδακτρα ) στο MEDITERRANEAN PROFESSIONAL STUDIES ( Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 2 ), αξίας 4.900 € έκαστη ( ανάλογα το πρόγραμμα ). Στις υποτροφίες δεν περιλαμβάνονται τα ετήσια fees του Βρετανικού Πανεπιστημίου (150 € έως 1.070 €, ανάλογα με το πρόγραμμα) και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/αποφοίτησης (100 €).


ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

1. Οι υποτροφίες αφορούν αποκλειστικά στο ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018.
2. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε ειδικότητα / πρόγραμμα σπουδών τους ενδιαφέρει, μεταξύ των ειδικοτήτων και των προγραμμάτων σπουδών που παρέχονται από τους φορείς του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ : Mediterranean College, ΙΕΚ ΑΛΦΑ, Mediterranean College, Κ.Δ.Β.Μ.2 ΑΛΦΑ Επιλογή και Mediterranean Professional Studies.
3. Από τη διαδικασία αξιολόγησης και απόδοσης υποτροφιών εξαιρούνται ήδη εγγεγραμμένοι ή/ και ενεργοί σπουδαστές στους προαναφερθέντες εκπαιδευτικούς φορείς.
4. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν να σπουδάσουν σε οποιοδήποτε παράρτημα των προαναφερθέντων φορέων τους εξυπηρετεί σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα ή Θεσσαλονίκη.
5. Οι υποτροφίες στο Κ.Δ.Β.Μ.2 ΑΛΦΑ Επιλογή και στο Mediterranean Professional Studies είναι πλήρους φοίτησης.
6. Οι υποτροφίες στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ αφορούν στο 1ο έτος σπουδών.
7. Οι υποτροφίες στο Mediterranean College και στα διετή προγράμματα HND του Mediterranean Professional Studies αφορούν στο 1ο έτος σπουδών και για τη συνέχιση με υποτροφία, ο/η υπότροφος θα πρέπει να έχει συνεχή φοίτηση και ετήσια βαθμολογία πάνω από 60%.
8. Για το Mediterranean College και το Mediterranean Professional Studies, τo ετήσιο κόστος των fees του συνεργαζόμενου βρετανικού πανεπιστημίου/ φορέα πιστοποίησης, καθώς και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/ αποφοίτησης καλύπτονται αποκλειστικά από τον/την υπότροφο.
9. Το Mediterranean College και το Mediterranean Professional Studies καλύπτουν το τέλος αίτησης (application fee) – ύψους 50 €  στο πρόγραμμα.

Η έντυπη αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα χορηγούνται από τα κατά τόπους αρμόδια γραφεία σε Λέσβο, Χίο, Λήμνο και Σάμο και θα υπάρχουν αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Υποβάλλεται πρωτότυπο, συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο μαζί με τα ακόλουθα  δ ι κ α ι ο λ ο γ η τ ι κ ά:
1. Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2016, καθώς και φωτοαντίγραφο του τελευταίου Ε9.
2. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας γονέα ή κηδεμόνα.
3. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ενδιαφερόμενου τέκνου.
4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
5. Φωτοαντίγραφο απολυτηρίου εκπαίδευσης (λυκείου).
6. Έγγραφα που να αποδεικνύουν την ύπαρξη ειδικών λόγων ( πολυτεκνία, αδελφός/η φοιτητής/τρια ή στρατιώτης, απώλεια γονέα, ανεργία γονέα, γονείς σε διάσταση ή διαζευγμένοι, σοβαροί λόγοι υγείας του ίδιου του ενδιαφερόμενου ή μελών της οικογένειας, άλλοι έκτακτοι λόγοι που βαρύνουν οικονομικά την οικογένεια κ.λ.π.).

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2017 για την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Διοικητήριο Σάμου, υπεύθυνη Φωτεινή Αθανασίου (τηλέφωνο επικοινωνίας 2273353457).

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα συνταχθεί κατάλογος αυτών που πληρούν τις προϋποθέσεις, καθώς και των επιλαχόντων. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά για την πορεία του αιτήματός τους μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pvaigaiou.gov.gr.

Επισημαίνεται ότι, τα προσωπικά δεδομένα των ωφελούμενων προορίζονται για χρήση μόνο από την Επιτροπή επιλογής των δικαιούχων, δεν θα υποστούν περαιτέρω επεξεργασία και θα τηρηθεί αυστηρά το απόρρητο. Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης ο φάκελος των δικαιολογητικών θα είναι στη διάθεση των αιτούντων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής :
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, Ανδρομέδας 15, Μυτιλήνη, Τ.Κ. 81 100, τηλ. 2251353921.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Τομείς Σπουδών :
ΙΕΚ ΑΛΦΑ
ΑΘΗΝΑ τηλ. 2105279500,
ΠΕΙΡΑΙΑΣ τηλ. 2104120714,
ΓΛΥΦΑΔΑ τηλ. 2109640117,
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ τηλ 2310552406.
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΙ - ΑΛΦΑ ΕΠΙΛΟΓΗ
ΑΘΗΝΑ, τηλ. 2105279500,
ΓΛΥΦΑΔΑ, τηλ. 2109640117,
ΠΕΙΡΑΙΑΣ, τηλ. 2104120714,
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, τηλ. 2310552406
MEDITERRANΕAN COLLEGE ΑΘΗΝΑΣ, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, τηλ. 210 8899600.
MEDITERRANεAN COLLEGE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Εγνατίας 2–4, τηλ. 2310 287779.
www.medcollege.edu.gr
www.iekalfa.gr