AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Ιουλ 2017

Χρυσό μετάλλιο για Σαμιώτισσα αθλήτρια σε διεθνείς αγώνες


Μια μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Σαμιώτισσα αθλήτρια ιστιοπλοΐας, Βάλια Νιτσόλα, στην κατηγορία σκαφών Laser 4.7 στους 51ους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες που διεξήχθησαν στο Κάουνας της Λιθουανίας.

Η 15χρονη αθλήτρια κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο.

Ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, όπως και ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, συνεχάρησαν και μέσω των σελίδων τους στο facebook την ίδια αλλά και τον προπονητή της, Βαγγέλη Τσεσμελή. "Άλλη μια αθλήτρια που μας κάνει υπερήφανους και προβάλλει με την επιτυχία της το νησί μας", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρακάζος.

Ο Δήμος Σάμου σε συγχαρητήρια ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

"Ο Δήμος Σάμου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια, στη Βάλια Νιτσόλα, τον προπονητή της Βαγγέλη Τσεσμελή, αλλά και σε όλες τις αθλήτριες, αθλητές και προπονητές που εκπροσώπησαν το νησί μας στους 51ους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες  στο Κάουνας της Λιθουανίας.

Η Βάλια Νιτσόλα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Laser 4.7 της Ιστιοπλοΐας, αν και συμμετείχε για πρώτη φορά σε επίσημους αγώνες και μάλιστα Ολυμπιακών προδιαγραφών, όπως οι ICG, που διεξάγονται, άλλωστε, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η επιτυχία της μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια και έρχεται ως επιστέγασμα της εξαιρετικής παρουσίας όλων ανεξαιρέτως των συμμετοχών της Σάμου στους αγώνες. 

Τα κορίτσια και τα αγόρια του νησιού μας, του πρώτου νησιωτικού Δήμου που καταφέρνει να συμμετάσχει στον σημαντικό αυτό παγκόσμιο θεσμό, μετέφεραν με την αγωνιστικότητα, το ήθος και το χαμόγελό τους το σπουδαίο, διαχρονικό, αλλά και πολύ επίκαιρο στις μέρες μας μήνυμα της συμφιλίωσης, της αδελφοσύνης και της ευγενούς άμιλλας και εκπροσώπησαν τον ακριτικό μας τόπο με τον καλύτερο τρόπο.

Τους ευχαριστούμε και από καρδιάς ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

* Να θυμίσουμε εδώ, ότι οι  Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες ξεκίνησαν στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, ως έμπνευση του Μεθόδιου Κλέμενς, ενός παιδιού από τη Σλοβενία που μεγάλωσε μέσα στη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το όραμά του Κλέμενς, να αποτελέσει ο αθλητισμός την κοινή «γλώσσα» και τη μέθοδο να έλθουν σε επαφή παιδιά διαφορετικών φυλών, εθνοτήτων, χρώματος, θρησκείας και  πολιτισμών, δικαιώθηκε με την εξάπλωση των αγώνων και την ανάδειξή τους σε παγκόσμιο θεσμό, που μεταφέρει μήνυμα συμφιλίωσης, ανεκτικότητας και ισότητας απέναντι στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Στον πυρήνα των International Children’s Games, που διεξάγονται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και έχουν τη δομή παιδικών Ολυμπιακών Αγώνων, βρίσκεται η συνεργασία μεταξύ Δήμων και πόλεων, καθώς η διοργάνωση αφορά σε μεγάλο βαθμό τις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές".


Φωτογραφία από τη σελίδα του δημάρχου Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλου, στο facebook
Το μέλος του Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ Νίκος Σβερκίδης παραβρέθηκε στους αγώνες ως μέλος της σαμιώτικης αποστολής. Όπως αναφέρει, "η αποστολή που συμμετείχε στους 51ους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες ήταν 14 άτομα - 8 αθλητές στίβου και ο προπονητής τους, 2 αθλητές ιστιοπλοΐας και ο προπονητής τους, μαζί με 2 άτομα ως συνοδούς από τον Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ.

Τα παιδιά έλαβαν μέρος στα αγωνίσματα 1500 μέτρων,, 400 μέτρων, άλμα εις μήκος, άλμα εις ύψος και στην ιστιοπλοΐα.

Όλοι οι διοργανωτές μας συνεχάρησαν μιας και ήμασταν ο μοναδικός νησιωτικός δήμος που έλαβε μέρος στους αγώνες και επίσης μας  ζήτησαν να είμαστε και του χρόνου στην Ιερουσαλήμ για τους 52ους αγώνες.

Η διοργάνωση ήταν  τέλεια και τα στάδια άψογα.

Ως Δ.Σ του Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ ευχαριστούμε  τον δήμαρχό μας για την στήριξη του, τους γονείς των παιδιών που μας τα εμπιστεύτηκαν, τους προπονητές και όλους όσους βοήθησαν για να γίνει το ταξίδι αυτό".

Φωτογραφίες του Νίκου Σβερκίδη: