AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Αυγ 2017

Επιστρέφουν στην εργασία τους 32 από τους απολυμένους συμβασιούχους του δήμου


Δεκτή έγινε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Σάμου η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι 32 από τους 38 συμβασιούχους καθαριότητας των οποίων τη σύμβαση δεν ανανέωσε ο δήμος Σάμου, σύμφωνα με τον νόμο 4479/2017. Οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι ζητούσαν και πέτυχαν τη χορήγηση προσωρινής διαταγής υπέρ τους και τώρα επιστρέφουν στην εργασία τους. 

Πλέον, με επιστολές του προς τους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος ζητά επιπλέον χρηματοδότηση, για να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες για τη μισθοδοσία των συμβασιούχων. 

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος αναφέρει:

"Κύριε Υπουργέ, 

Επανερχόμαστε στα ανωτέρω (1) και (2) σχετικά έγγραφά μας με τα οποία στοιχειοθετούσαμε την ανάγκη της έκτακτης επιχορήγησης του Δήμου Σάμου προκειμένου να καταστεί δυνατή η σύναψη νέων συμβάσεων για το σύνολο του προσωπικού που παρείχε τις υπηρεσίες του στην καθαριότητα κατά την 07/06/2017, σύμφωνα και με την ομόφωνα εκφρασθείσα πολιτική βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Το αίτημά μας για έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Σάμου με το ποσό των 463.396,44 €, που απαιτείται για την κάλυψη της σχετικής δαπάνης μέχρι την 31/03/2018, (77.232,74 €, μηνιαίως), λαμβάνει πλέον και τον χαρακτηρισμό του επείγοντος μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σάμου της 11/08/2017, με την οποία έγινε αποδεκτό το  αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής υπέρ των συμβασιούχων – παρατασιούχων. 

Θεωρούμε ότι η διατήρηση των θέσεων εργασίας των συγκεκριμένων εργαζομένων και εν μέσω τουριστικής περιόδου και των ειδικών κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα είναι αυταπόδεικτη, δεδομένου ότι μέρος των εργαζομένων ήταν το μοναδικό προσωπικό που εργαζόταν στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων της Σάμου. 

Κατόπιν των ανωτέρω και συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους του θέματος, (κοινωνικές, περιβαλλοντικές, οικονομικές και νομικές), παρακαλούμε για την κατ’ εξαίρεση ικανοποίηση του αιτήματος του Δήμου Σάμου". 

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η δημοτική παράταξη "Δράση Ενότητα Προοπτική", που αναφέρει: 

"Η παράταξή μας παραμένοντας πιστή στις ιδεολογικές της καταβολές μαζί και με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησε την επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων, καθώς έτσι είχαμε αποφασίσει σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στις 22/06/2017, σε αντίθεση με την παράταξη της δημοτικής αρχής του δημάρχου. 

Ο δήμαρχος και οι σύμβουλοί του λοιπόν έναν μήνα μετά αποφάσισαν την πρόσληψη μόνο των 16 εκ των 54, αφήνοντας 38 οικογένειες χωρίς εισόδημα καθώς πρόκειται για ανθρώπους ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την ιδεολογική τους ταυτότητά και τις πραγματικές τους προθέσεις απέναντι στο δίκαιο των εργαζομένων. 

Επιπλέον, εν μέσω τουριστικής περιόδου, άφησαν τον δήμο χωρίς το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας και οι εικόνες ακαθαρσίας με γεμάτους κάδους και βρώμικους κοινόχρηστους χώρους έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου. 

Την Παρασκευή 11/08/2017 βρεθήκαμε στην αίθουσα του δικαστηρίου στο οποίο κατέφυγαν οι συμβασιούχοι για να τους συμπαρασταθούμε έμπρακτα και καταθέσαμε ως μάρτυρες τόσο για την αναγκαιότητά τους για την καθαριότητα του δήμου, όσο και για την ενημέρωση που είχαμε ως δημοτικοί σύμβουλοι ότι χρήματα υπήρχαν, όπως κατ’ επανάληψη μας είχαν διαβεβαιώσει οι υπεύθυνοι και ο δήμαρχος όλον αυτόν τον χρόνο. 

Σε μία εξοντωτική διαδικασία διάρκειας 4 ωρών, οι συμβασιούχοι δικαιώθηκαν και εμείς επιβεβαιωθήκαμε για όσα τόσο καιρό υποστηρίζαμε. Η Δημοκρατία νίκησε. 

Οι άνθρωποι αυτοί θα γυρίσουν στην εργασία τους και δε θα γίνουν μοχλός πίεσης του δημάρχου για την επιπλέον χρηματοδότηση που ζητά τόσο καιρό από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. 

Ήδη εξέδωσε ανακοίνωση με αυτό το περιεχόμενο προς το υπουργείο, χρησιμοποιώντας την απόφαση την οποία πολέμησε πριν 3 μέρες! Η υποκρισία στο μεγαλείο της... 

Η δικαιοσύνη όμως έκανε το καθήκον της και πλέον είναι σαφές ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις ζωές των ανθρώπων… 

Η παράταξή μας εύχεται Χρόνια Πολλά σε όλους και να δίνει η Παναγιά σε όλους φώτιση και δύναμη".