AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Αυγ 2017

Και το Σάββατο πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη Σάμο


Και το Σάββατο 26 Αυγούστου θα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη Σάμο, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε, στην κατηγορία κινδύνου 4 θα είναι Σάμος, Ικαρία, Χίος, Λέσβος, Λήμνος, Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Ηλεία, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, δυτική Αχαΐα, Σαμοθράκη, Σκύρος, Κυκλάδες και Κρήτη.


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν πυρκαγιές.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (όπως δισκοπρίονα ή συσκευές συγκόλλησης), η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιάς και το Σάββατο 26 Αυγούστου ισχύει η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών σε δάση της Σάμου.