AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Αυγ 2017

Η εκδήλωση της Κ.Ν.Ε στην πόλη της Σάμου


Προφεστιβαλική εκδήλωση του 43ου φεστιβάλ Κ.Ν.Ε-Οδηγητή πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στην Πλατεία Δημαρχείου της πόλης της Σάμου.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Θάνος Μπίμπας, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Κ.Ν.Ε, ο οποίος αναφέρθηκε "στη ρεαλιστικότητα και αναγκαιότητα της πάλης για το σοσιαλισμό σήμερα, ιδιαίτερα για τη νεολαία, αφού η ανωτερότητά του μπορεί να δώσει τεράστια επιτεύγματα για τη ζωή του λαού στις σημερινές συνθήκες ανάπτυξης της τεχνολογίας και της επιστήμης,  περισσότερα από όσα έδωσε τα χρόνια που οικοδομήθηκε στην ΕΣΣΔ και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες". 

Αναφέρθηκε επίσης "στον αντικομμουνισμό που οξύνθηκε αυτές τις μέρες με αφορμή το συνέδριο στην Εσθονία καθώς και στη κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε που σκοπό έχει να απομακρύνει το λαό και τη νεολαία από την ιδεολογία της εργατικής τάξης και την πάλη για μια πραγματική διέξοδο στη ζωή τους αναδεικνύοντας έτσι τη σημασία του φετινού συνθήματος του Φεστιβάλ: 'το μέλλον δε θα’ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς'".

Στην εκδήλωση συμμετείχε τμήμα εφήβων και γυναικών του Επιμορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληνιών που παρουσίασε νησιώτικους χορούς καθώς και το συγκρότημα "Opal".

Στο χώρο πραγματοποιήθηκε δραστηριότητα για τους μικρούς φίλους της Κ.Ν.Ε, λειτούργησε βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής καθώς και έκθεση αφιερωμένη στο σοσιαλισμό.

Το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Σάμο ολοκληρώνεται στις 9 Σεπτεμβρίου στην Πορφυριάδα Σχολή στο Καρλόβασι.

Οι εκδηλώσεις εκεί θα αρχίσουν στις 19:30, με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε.

Δείτε φωτογραφίες από την πρόσφατη προφεστιβαλική εκδήλωση του 43ου φεστιβάλ Κ.Ν.Ε-Οδηγητή στην πόλη της Σάμου: