AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Αυγ 2017

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παρουσίαση νέων cocktail με σαμιώτικο κρασί!

Δεξιά ο νικητής του Master Chef 2017, Λάμπρος Βακιάρος, και αριστερά ο bartender, Θοδωρής Καλατζής

Πρωτότυπες συνταγές για cocktails με βάση το σαμιώτικο κρασί παρουσίασαν πριν από λίγες μέρες στο Καρλόβασι ο νικητής του Master Chef 2017, Λάμπρος Βακιάρος, και ο καταξιωμένος στο νησί της Σάμου -και όχι μόνο- bartender, Θοδωρής Καλατζής.

Το πρώτο cocktail λέγεται "Grandma’s choice". Πρόκειται για ένα cocktail με gel από κόκκινα φρούτα και Samos Vin Doux, αρωματισμένο με elderflower, τζιν και γαρνιτούρα από σιρόπι τριαντάφυλλο, βατόμουρο και πέρλες καραμέλας pon pon.

Το δεύτερο λέγεται "The drunken pie" και είναι ένα cocktail με λευκή κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά, πουρέ από πράσινο μήλο και το παλαιωμένο Samos Anthemis, μαύρο ρούμι και γαρνιτούρα από μπισκότο με κρέμα τυριού, με ένα "ματάκι" από καραμέλα βουτύρου και μήλο.

Η αυλή του café-bar Ginger στην πανεπιστημιούπολη του Καρλοβάσου γέμισε κόσμο, αλλά και μουσικές από την DJ Αντιγόνη Πλατίγκου (μητέρα του Λάμπρου).

Κεράστηκαν περίπου 350 μικρά cocktails με Samos Anthemis και αφρό από μπανάνα με Samos Vin Doux, στον κόσμο που συμμετείχε και απολάμβανε την όμορφη βραδιά.

Η υποστήριξη του δρώμενου είχε τη σφραγίδα του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου.

Δείτε φωτογραφίες από την βραδιά με τα σαμιώτικα cocktails στο Καρλόβασι!