AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Αυγ 2017

Ο Master Chef Λάμπρος Βακιάρος μαγείρεψε για τα προσφυγόπουλα

Φωτογραφίες από τη σελίδα του Λάμπρου Βακιάρου στο facebook

Για τα προσφυγόπουλα από τη Συρία που ζουν στο κέντρο φιλοξενίας στη Σάμο μαγείρεψε πριν από λίγες μέρες ο Master Chef 2017, Λάμπρος Βακιάρος.

Μετά από την εμπειρία του αυτή έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

"Τις προάλλες επισκέφτηκα ένα κέντρο που έχουμε εδώ στην Σάμο το οποίο στεγάζει ασυνόδευτα παιδιά τα οποία έχουν έρθει στο νησί κυρίως από την Συρία λόγω της κατάστασης με τον πόλεμο εκεί. Τα περισσότερα από αυτά ίσως δεν έχουν γονείς ή χάθηκαν μεταξύ τους στην διαδρομή.

Μαγειρέψαμε λοιπόν με τον φίλο μου τον Γιάννη ένα γεύμα το οποίο και πρόσφεραμε με πολλή αγάπη για να μπορέσουμε έστω και για λίγο να τα κάνουμε να χαρούν.

Αντίκρισα εικόνες και καταστάσεις που με έκαναν να καταλάβω σε πολύ μικρό βαθμό τι μπορεί να έχουν περάσει αυτά τα παιδιά. Με έκαναν να ανατριχιάσω και πιστεύω θα έκαναν και εσένα. Δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι πέρα απ´όλες αυτές τις δυσκολίες αντίκρισα πανέμορφα παιδιά με μεγάλα χαμόγελα και χαίρομαι πολύ που τα έκανα έστω και για λίγο να ξεχαστούν και να περάσουν όμορφα.

Σαν Σαμιώτης οφείλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στην Friendly Humans την ομάδα που βοηθάει αυτά τα παιδιά να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη διαβίωση στο νησί.

Μην ξεχνάμε ότι πάνω απ'όλα οφείλουμε να είμαστε άνθρωποι. Όποια και να είναι η γνώμη σου για τους μετανάστες τα παιδιά είναι ψυχές που δεν φταίνε σε τίποτα. Τους αξίζει να ονειρεύονται. Για αυτό είναι και στο χέρι μας να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη".

Δείτε δυο σύντομα βίντεο και φωτογραφίες από την επίσκεψη: