AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Σεπ 2017

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η 1η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση στη Σάμο!


Την 1η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση διοργάνωσε το Σάββατο ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου (ΧΟΡ.Ο.Σ) υπό την αιγίδα του Δήμου Σάμου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν χορευτικές ομάδες από την Αραβησσό Πέλλας, τη Μύκονο, τη Σκάλα Ωρωπού καθώς και έξι πολιτιστικούς συλλόγους της Σάμου. 

Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν:  

1) Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αραβησσού Πέλλας ‘Παύλος Μελάς’
2) Ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Χορευτικός Σύλλογος Μυκόνου ‘Οι Ανεμόμυλοι’
3) Ο Πολιτιστικός & Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού
4) Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ
5) Το Λύκειο Ελληνίδων – Παράρτημα Σάμου
6) Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος Σάμου ‘Ο Καπετάν Λαχανάς’
7) Η Χορευτική Ομάδα Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου
8) Ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Χώρας-Ποτοκακίου «H ΕΙΡΗΝΗ»
9) και ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός Αθλητικός Σύλλογος ‘Η ΡΙΒΑ’

Η διοργάνωση κορυφώθηκε με μια μεγάλη παράσταση Ελληνικών παραδοσιακών χορών που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου, στην οποία έπαιξαν ζωντανή μουσική δύο οργανοπαίκτες από την Μύκονο, ο Γιάννης Ασημομύτης στην τσαμπούνα και ο Λευτέρης Σικινιώτης (Καντενάσιος) στο τουμπάκι. 

Την παράσταση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σαμίων, Δημήτρης Βογιατζής, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού, Γιάννης Μανδουραράκης, η δημοτική σύμβουλος, Ζωή Τσερέ, ο δημοτικός σύμβουλος τις μείζονος αντιπολίτευσης, Νίκος Τριανταφύλλου, εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Σάμου καθώς και μέλη πολιτιστικών και αθλητικών φορέων του νησιού μας.

Ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, που ανέγνωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού, Γιάννης Μανδουραράκης,  τόνισε: "Θέλω με ιδιαίτερη χαρά να καλωσορίσω όλες και όλους σας στην αποψινή 1η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση  που διοργανώνει ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου (ΧΟΡ.Ο.Σ) υπό την αιγίδα του Δήμου Σάμου.

Οι διοργανώσεις της πρώτης και δεύτερης χορευτικής συνάντησης χορευτικών ομίλων, γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και είμαι βέβαιος ότι την ίδια αποδοχή και επιδοκιμασία θα απολαύσει και η αποψινή και ότι η Συνάντηση αυτή θα εξελιχθεί σ’ έναν σημαντικό πολιτιστικό και ψυχαγωγικό θεσμό για το νησί μας, με την πλούσια και ξεχωριστή του λαϊκή παράδοση.

Η ιστορική αυτή συνέχεια και η πολιτιστική συγγένεια αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από τη λαϊκή μουσική και χορευτική παράδοση και γι’ αυτό το λόγο θέλω να συγχαρώ τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου για την πρωτοβουλία του και να ευχαριστήσω θερμά τις ομάδες που συμμετέχουν: Από την Πέλλα, την Μύκονο, τον Ωρωπό και τη Σάμο".

Το κοινό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα να φέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας αντί εισιτηρίου, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου Ικαρίας και Κορσεών, με αποτέλεσμα η εκδήλωση να έχει πέρα από πολιτιστικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. 

Οι φιλοξενούμενες ομάδες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα του νησιού μας με επισκέψεις στην πόλη της Σάμου, στο Καρλόβασι, πολλά χωριά, παραλίες αλλά και μνημεία, μουσεία και μονές του νησιού μας. 

Επίσης δύο μεγάλα γλέντια πραγματοποιήθηκαν στο Ποσειδώνιο.

Δείτε φωτογραφίες από την 1η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση στη Σάμο!


































Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου την Τρίτη 26/9, στις 7 το απόγευμα, ξεκινά τα μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών στη πόλη της Σάμου (αίθουσα γυμναστικής Γενικού Λυκείου Σάμου), και από την Τετάρτη 27/9 και στη μαρίνα Πυθαγορείου και στον Παγώνδα.