AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Σεπ 2017

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβίβαση του Δημοτικού Σχολείου Κοκκαρίου


Το Δημοτικό Σχολείο Κοκκαρίου υποβιβάστηκε πρόσφατα από πενταθέσιο σε τετραθέσιο, κάτι το οποίο προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των γονέων των μαθητών που φοιτούν σε αυτό. Οι γονείς μάλιστα διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο τοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καλεί τα μέλη του και όλους τους κατοίκους του Κοκκαρίου να παραστούν στη συγκέντρωση της Πέμπτης:

"Αγαπητοί γονείς, δάσκαλοι, παιδιά, συγχωριανοί, με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, ενημερωθήκαμε για την άδικη υποβίβαση του Δημοτικού Σχολείου Κοκκαρίου από πενταθέσιο σε τετραθέσιο, που σημαίνει συγχώνευση τάξεων και το να κάνει η πρώτη τάξη μάθημα μαζί με τη δευτέρα μαζί με μία δασκάλα!

Όλοι κατανοούμε ότι αυτό είναι εις βάρος των παιδιών μας άλλα και των δασκάλων.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κοκκαρίου έχει κινητοποιηθεί στέλνοντας επίσημο σχετικό έγγραφο στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όμως χρειάζεται έντονη διαμαρτυρία - αντίδραση από γονείς - μαθητές - δασκάλους, φίλους συγχωριανούς. Να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε αυτή την αδικία, να μην αφήσουμε να μειώσουν το επίπεδο μόρφωσης του σχολείου μας και εν συνεχεία ίσως και στο κλείσιμο αυτού.

Επιχειρήματα υπάρχουν. Να απαιτήσουμε να έρθει εκπαιδευτικός και να παραμείνει το σχολείο μας πενταθέσιο.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών μας να έχουν ισότιμο εκπαιδευτικό σύστημα.

Γι' αυτό παρακαλούμε θερμά όλους σας, λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος, να στηρίξετε τα παιδιά μας, το σχολείο μας, τους δασκάλους μας, και να συγκεντρωθούμε ΟΛΟΙ ημέρα ΠΕΜΠΤΗ 21/09/2017 και ώρα 09.00 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Κοκκαρίου".