AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Σεπ 2017

Στη Σάμο από 6-8/10 η «Τηλεαποκατάσταση»

 
Ταξίδι ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας της Σάμου οργανώνει από 6-8 Οκτωβρίου η διεπιστημονική ομάδα της «Τηλεαποκατάστασης» του Τμήματος Παιδιών και Εφήβων της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου. Θα πραγματοποιήσει και δωρεάν διαγνωστικές ειδικές αξιολογήσεις σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας.
 
Ειδικότερα, με επικεφαλής τον παιδοψυχίατρο Κωνσταντίνο Μπόλια και με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «ΗΡΑ» διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Διάγνωση Αναπτυξιακών Διαταραχών-Αποκατάσταση και Θεραπευτικά Προγράμματα μέσω Τηλεαποκατάστασης», το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, από 10:00-16:00, στο αμφιθέατρο του Λυκείου στο Βαθύ.

Είσοδος Ελεύθερη - Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Ομάδα Τηλεαποκατάστασης: Κωνσταντίνος Μπόλιας-παιδοψυχίατρος, Ελευθερία Μπινίκου-ψυχολόγος, Δέσποινα Βασιλάκη-ειδική εκπαιδευτικός, Νικολέτα Κώσταρου-ειδική εκπαιδευτικός, Ιωάννα Μάντικα-λογοθεραπεύτρια.
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Σάμο, η διεπιστημονική ομάδα της Τηλεαποκατάστασης θα πραγματοποιήσει δωρεάν διαγνωστικές ειδικές αξιολογήσεις σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο), την Παρασκευή 6 και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο "Samos Hotel".
 
Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται έως 2 Οκτωβρίου στο τηλ 2271-0-20000, εσωτ. 1, Μ. Γιαλούση.

Τι είναι η Τηλεαποκατάσταση
 
Πρόκειται για ένα ειδικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης-αποκατάστασης για παιδιά/εφήβους που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές λόγου-ομιλίας-επικοινωνίας ή αναπτυξιακές-συναισθηματικές διαταραχές και κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές ή δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα θεραπευτικό πρόγραμμα δια ζώσης. Το πρόγραμμα αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας και εκτελείται με τη συμβολή οπτικοακουστικών μέσων.
 
Λίγα λόγια για το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου 
 
Από το 1996 που ιδρύθηκε στη Χίο, ως Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου έχει στηρίξει περισσότερους από 5.600 εξυπηρετούμενους (παιδιά, ενήλικες και τις οικογένειές τους). Ως ειδικά πιστοποιημένος φορέας του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας, βασιζόμενος στις αρχές της Κοινοτικής Ψυχιατρικής, έχει σκοπό την ποιοτική παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών, εφήβων και ενηλίκων στους τομείς της Ψυχικής Υγείας και της Ειδικής Αγωγής, στη Χίο, την Αττική και μέσω του προγράμματος Τηλεαποκατάστασης σε ολόκληρη την Ελλάδα.