AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Σεπ 2017

Γυρίσματα ξένου ντοκιμαντέρ στο Μουσείου Οίνου του Ε.Ο.Σ.Σάμου!


"Σαμιώτικο κρασί και νοιώθεις… "θεός""! Με τη φράση αυτή, ο δημοφιλής celebrity chef και παρουσιαστής Simon Gault ολοκλήρωσε τη γευσιγνωστική του εμπειρία  με τα ξηρά, ημίξηρα και γλυκά κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου, στο πλαίσιο τηλεοπτικών γυρισμάτων στο Μουσείο Οίνου στο Μαλαγάρι Σάμου.

Τα γυρίσματα έγιναν για ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο "How We Eat" το οποίο θα προβληθεί στην κρατική τηλεόραση της Νέας Ζηλανδίας και όχι μόνο.

Ο Simon Gaul έχει αναδειχθεί πολλές φορές "Σεφ της Χρονιάς", έχει τιμηθεί με τη διάκριση "Association Innovator of the Year", έχει πάρει τα βραβεία "Lewisham", "Σεφ της Χρονιάς", "Εξαιρετική Προσωπικότητα" αλλά και "Επιχειρηματίας της Χρονιάς", ενώ έχει τιμηθεί με το βραβείο "Φιλοξενίας και Τουρισμού" της Νέας Ζηλανδίας.

Θέμα των ντοκιμαντέρ που γυρίστηκαν στη Σάμο ήταν η "Μεσογειακή διατροφή" σε σχέση με την υγεία και τη μακροζωία. Καταγράφηκαν επίσης τοποθεσίες της Σάμου και δηλώσεις του ντόπιου πληθυσμού κάθε ηλικίας που ακολουθούν αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο διατροφής όπου πρωτεύοντα ρόλο διαδραματίζει το σαμιώτικο κρασί. Στόχος της εκπομπής επίσης ήταν να αναδειχθεί η τοπική παραγωγή προϊόντων και η σαμιακή κουζίνα με τα αδιαμφισβήτητα οφέλη της.

Η υλοποίηση των τηλεοπτικών γυρισμάτων επιτεύχθηκε χάρη στη στήριξη του Δήμου Σάμου και του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού.

Το τηλεοπτικό συνεργείο της εταιρείας παραγωγής "Blue Multimedia" κατέγραψε πλάνα από τις αναμορφωμένες αίθουσες του Μουσείου Οίνου του Ε.Ο.Σ Σάμου, όσο ο διακεκριμένος chef παρουσίαζε έναν προς έναν τους οίνους και αναφερόταν στον ιδιαίτερο αρωματικό χαρακτήρα και τη μοναδική ισορροπία φρεσκάδας του Μοσχάτου Σάμου.

"Με αυτά τα κρασιά", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Simon Gault στην κάμερα, "νοιώθει κανείς θεός! Ένας θεός επίγειος που απολαμβάνει να μοιράζεται αυτό το χρυσαφένιο κρασί με φίλους, δίνοντας σε όλες τις δημιουργίες της κουζίνας πάθος θεϊκό και αρώματα…"

Ο Simon Gault είναι επίσης εμπνευστής και ιδιοκτήτης μιας εξαιρετικής εταιρείας εισαγωγής, διανομής και εμπορίας  τροφίμων που φέρνει στο τραπέζι των καταναλωτών αλλά και σε χώρους εστίασης, τα καλύτερα ντόπια υλικά υψηλής ποιότητας από διάφορους παραγωγούς παγκοσμίως!




Πηγή: SamiaAmpelos.gr