AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Οκτ 2017

Τι ειπώθηκε στην ευρεία σύσκεψη για το προσφυγικό

Φωτογραφίες: samosnews-world.blogspot.gr

Η άμεση αποσυμφόρηση του νησιού από πρόσφυγες με κυβερνητική πρωτοβουλία κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη κατά την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε την Πέμπτη ο δήμος Σάμου για το προσφυγικό ζήτημα.

Όπως αναφέρει η τοπική δημοτική Αρχή, "μετά από την άμεση ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, που με πρωτοβουλία του δημάρχου Σάμου συνεκλήθη την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, η οποία ζητά συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Χώρας και με τους αρμόδιους Ευρωπαίους Επιτρόπους, μεγιστοποιείται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο η άσκηση πίεσης για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, αλλά και από τη δοκιμασία που υφίστανται όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι της Σάμου, της Χίου, της Λέσβου, της Λέρου και της Κω.


Η αναφορά και η παρουσίαση των 12 διαφορετικών αρμοδιοτήτων που διέπουν το λεγόμενο Hot Spot χωρίς να υπάρχει σε αυτή ούτε μία αρμοδιότητα της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού (δήμου Σάμου), αποδεικνύει την πλήρη αδυναμία του Κράτους και τη διαχειριστική ανεπάρκεια επίλυσης ενός ανθρωπιστικού ζητήματος που προφανώς ξεπερνά τα εθνικά και ευρωπαϊκά όρια.

Ο δήμος Σάμου υπεύθυνα και σταθερά κινητοποιήθηκε προς όλες τις αρμόδιες αρχές, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούμε να έχουμε πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου που παραμένουν σχεδόν μόνιμα, συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια χωρίς φανατισμό και μισαλλοδοξία, αλλά με σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες και με στρατηγική αποτελεσματικής πίεσης για την επίτευξη του στόχου της αποσυμφόρησης των νησιών μας. Δε μπορεί η Σάμος και τα άλλα νησιά να σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού ζητήματος της Ευρώπης…

Κοινός τόπος όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας, και με βάση την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, είναι η ανάγκη για την άμεση αποσυμφόρηση του Κ.Υ.Τ. Σάμου καθώς και η πλήρης εφαρμογή του Ν. 4375/2016 στον οποίο προβλέπεται συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, που η ίδια η Κυβέρνηση καθόρισε στις 25 ημέρες" σημειώνει ο δήμος Σάμου.

Στη σύσκεψη, πέραν του δημάρχου Σάμου, παραβρέθηκαν ο βουλευτής Σάμου, ο αντιπεριφερειάρχης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί και περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της 79 ΑΔΤΕ, του Λιμεναρχείου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών, εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, ο συντονιστής πεδίου του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Κ.Υ.Τ. Σάμου, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας, εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων, καθώς και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Σάμου.





Φωτογραφίες: samosnews-world.blogspot.gr