AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Οκτ 2017

Ομιλίες για τα δικαιώματα του Ευρωπαίου πολίτη στη Σάμο


Ενημερωτικές ομιλίες για τους μαθητές του Μαυρογένειου ΕΠΑ.Λ Σάμου και του Πυθαγόρειου ΓΕ.Λ Σάμου με θέμα "Η φωνή του Ευρωπαίου πολίτη. Δικαιώματα και συμμετοχική δημοκρατία" διοργάνωσε ο Δήμος Σάμου σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου και την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σοφία Λασκαρίδου.

Οι ομιλίες έγιναν στο πλαίσιο της "Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας" και ομιλητής ήταν ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.


Το φετινό θέμα της "Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας" είναι: "ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: μοιράζομαι, προτείνω, αποφασίζω".


Η "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας" είναι μια πανευρωπαϊκή εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Οκτώβριο. Οι τοπικές και περιφερειακές αρχές από τα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης καλούνται να οργανώσουν δημόσιες εκδηλώσεις, με στόχο την:  
- Εστίαση της προσοχής των Ευρωπαίων Πολιτών στην τοπική δημοκρατία, για αύξηση των γνώσεων και της συμμετοχής τους στην τοπική πολιτική

- Ενθάρρυνση των εκλεγμένων αξιωματούχων να αυξήσουν και να εμβαθύνουν τον διάλογο με τους Πολίτες για την αναζωογόνηση της τοπικής δημοκρατίας, την προώθηση του ρόλου του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του στην ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας" αποτελεί έναν φόρο τιμής στον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που άνοιξε για υπογραφή το 1985.