AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Νοε 2017

ΑΚΙΣ: "Δημοτική αρχή χωρίς πρόγραμμα, προοπτική και λογική"


Η Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου (ΑΚΙΣ) θεωρεί ότι οι απαντήσεις που έδωσε η δημοτική αρχή σε τέσσερα απλά ερωτήματα που κατέθεσε η ΑΚΙΣ στην πρόσφατη (30-10-2017) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου "κατέδειξαν για μία ακόμη φορά τον βαθμό της αδιαφορίας και της προχειρότητας με τον οποίον αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή τα αιτήματα των συνδημοτών μας".

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης, Αντώνης Σίμος, οι ερωτήσεις της ΑΚΙΣ και οι απαντήσεις της δημοστικής αρχής ήταν οι εξής:

"1η Ερώτηση: Γιατί δεν δόθηκε ακόμη στο κοινό, σε πλήρη χρήση, το κτίριο του επιβατικού σταθμού Μαλαγαρίου;

Απάντηση κ. Προέδρου Λιμενικού Ταμείου: Οι χώροι του κτιρίου δεν θα δημοπρατηθούν σε επιχειρηματίες, για να μην υποστούν φθορές. Στο κτίριο θα εισέρχονται μόνο όσοι είναι κάτοχοι εισιτηρίου - όχι οι συνοδοί. 

2η Ερώτηση: Γιατί τα δύο γειτονικά χωριά Δρακαίοι και Καλλιθέα έχουν τελείως διαφορετική αντιμετώπιση, σε θέματα καθημερινότητας, από τη Δημοτική Αρχή;

Απάντηση κ. Δημάρχου Σάμου: Απάντηση εκτός θέματος, άσχετη με την ερώτηση.

3η Ερώτηση: Γιατί δεν ικανοποιείται το αίτημα των κατοίκων της περιοχής Αγίας Αικατερίνης Καρλοβάσου, για υδροδότηση από το δίκτυο της πόλης και οι κάτοικοι χρησιμοποιούν εν έτει 2017 νερό από πηγάδια;

Απάντηση κ. Αντιδημάρχου Καρλοβάσου: Το νερό είναι λιγοστό και δεν επαρκεί καλά - καλά ούτε για το Καρλόβασι. 

4η Ερώτηση: Γιατί δεν ικανοποιείται το αίτημα των κατοίκων της περιοχής Καναπτσαίικα Καρλοβάσου, για ηλεκτροφωτισμό του κεντρικού δρόμου Καρλοβάσου – Μαραθοκάμπου, στο ύψος των εργατικών κατοικιών; 

Απάντηση κ. Αντιδημάρχου Καρλοβάσου: Οι απαιτήσεις του ηλεκτροφωτισμού είναι πολλές και δεν επαρκεί η παρεχόμενη τάση του ηλεκτρικού ρεύματος". 

"Τα συμπεράσματα δικά σας. Εμείς απλά επισημαίνουμε ότι αυτός ο τόπος δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα χωρίς πρόγραμμα, προοπτική και λογική", ολοκληρώνει ο κ. Σίμος.