AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Νοε 2017

Τι είπε στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Χίο για το προσφυγικό ο Μιχ. Αγγελόπουλος


Από αριστερά, ο δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς, ο δήμαρχος Λέσβου Σπ. Γαληνός, ο πρόεδρος της ΕΕΤΑ Δ. Καλογερόπουλος, ο δήμαρχος Σάμου Μ. Αγγελόπουλος και το μέλος της Επιτροπής Περιφερειών Σπ. Σπυρίδων

Τα προβλήματα του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος και πώς τα βιώνει σήμερα η Σάμος ανέδειξε την Πέμπτη στη Χίο ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, κατά την προσυνεδριακή διαδικασία ενόψει του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Η διαδικασία είχε τίτλο "Προσφυγικό-Μεταναστευτικό: Όχι άλλα λάθη" και διεξήχθη παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, του τομεάρχη μεταναστευτικής πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, της ευρωβουλευτή και εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Μαρίας Σπυράκη, των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Λέσβου και Χίου, της περιφερειάρχη Β.Αιγαίου, καθώς και των δημάρχων Λέσβου-Χίου-Οινουσών. 

Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, αποσύνδεση του νησιωτικού ΦΠΑ από το προσφυγικό-μεταναστευτικό, άμεση υιοθέτηση μόνιμα μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ (μέσω της διατήρησης της εξαίρεσης που έχει προβλεφθεί για τα νησιά), υποστήριξη των ευπαθών ομάδων, τροποποίηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας (του Κανονισμού 2016/369, για τη στήριξη έκτακτης ανάγκης) και αναθεώρηση του εγκεκριμένου Εθνικού Προγράμματος του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου 14 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 514/2014) ήταν τα κυριότερα αιτήματα των δημάρχων.

"Η ενίσχυση του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος του Βορείου Αιγαίου και η, έπειτα από μακρά αναμονή, ουσιαστική εφαρμογή του, είναι τα ελάχιστα που μπορεί να προσφέρει μια πολιτεία στο πολύπαθο Αιγαίο και ιδιαίτερα στη Σάμο", τόνισε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος.

"Ο εγκλωβισμός ανθρώπινων ψυχών παραβιάζει τη Δημοκρατία, αντίκειται στις ευρωπαϊκές αξίες και δημιουργεί βαθύ αίσθημα ανασφάλειας στους νησιώτες συμπατριώτες μας, που ζουν και δημιουργούν υπό πολύ αντίξοες συνθήκες. Για να προχωρήσει μπροστά μια κοινωνία, πρέπει να της εξασφαλίζονται συνθήκες ευνομίας, ευταξίας, κοινωνικής προστασίας και μέριμνας και, βέβαια, αναπτυξιακές προοπτικές", ανέφερε, επίσης, ο κ. Αγγελόπουλος.