AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Νοε 2017

Δήμος Σάμου, Ε.Κ.Σ και Σύλλογος Εστίασης στο "λουκέτο" στις 22/11 για τον ΦΠΑ


Κλειστές θα παραμείνουν οι υπηρεσίες του Δήμου Σάμου, με εξαίρεση τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου στην παναιγαιακή κινητοποίηση, αντιδρώντας στην εξαγγελθείσα από την κυβέρνηση αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α. Συμμετοχή στην κινητοποίηση προανήγγειλαν το Εργατικό Κέντρο και ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή "θα πρέπει, επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι οι συνέπειες της δημοσιονομικής κρίσης σε συνδυασμό με την αναποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος έχουν οδηγήσει τις τοπικές κοινωνίες των νησιών του ανατολικού Αιγαίου σε πλήρες αδιέξοδο.

Η εφαρμογή εξειδικευμένων πολιτικών, σύμφωνα με την συνταγματική επιταγή περί νησιωτικότητας, η πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την διαχείριση του μεταναστευτικού, η υλοποίηση της και η λήψη μέτρων που θα ανατρέψουν την καταστροφική καθοδική πορεία της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας είναι πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει χθες. 

Καλούμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει, έστω και καθυστερημένα, το προεκλογικό της πρόγραμμα, να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της πραγματικότητας, πέραν από ιδεολογικές αγκυλώσεις και να διασφαλίσει βασικά δικαιώματα των νησιωτών".

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας για την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Επίσης προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου στις 10:30.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Εργατικού Κέντρου, "Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά θα δώσει άλλο ένα χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα μαζί με τα υπόλοιπα χαράτσια και τη φοροληστεία που καταβαραθρώνουν το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από κοινού με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμι ψήφισαν το 3ο μνημόνιο στο οποίο περιλαμβανόταν η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, ενώ σήμερα εξαπατούν και παραπλανούν το λαό, οι ίδιοι και οι εκπρόσωποι τους, με το να λένε ότι είναι αντίθετοι σε αυτό που χθες ψήφισαν!

Αυτές τις μέρες η κυβέρνηση καταθέτει στη βουλή τον νέο αντιλαϊκό Κρατικό Προϋπολογισμό στον οποίο τον έχει συμπεριλάβει στα έσοδα μαζί με μια σειρά άλλα αντιλαϊκά μέτρα μπροστά και στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης. 

Η αναβολή ενός χρόνου που δόθηκε λόγω της προσφυγικής κρίσης ήταν κοροϊδία και προσχηματική. Όσοι την επικαλέστηκαν ή την επικαλούνται απλά κοροϊδεύουν το λαό και απαράδεκτα θέλουν να «εξαργυρώσουν» τον πόλεμο, τη δυστυχία και τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας και στη χώρα, με ψίχουλα που θα παραχωρηθούν στους νησιώτες. 

Είναι, αν μη τι άλλο, εμπαιγμός το επιχείρημα που επικαλούνται τα Επιμελητήρια, Δήμοι, Περιφέρεια, Δημοτικές παρατάξεις και κόμματα ότι δεν πρέπει να καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ γιατί η κατάργησή του δεν θα επιφέρει τα ανάλογα έσοδα στο κράτος!...Δηλαδή εάν απέφερε τα προσδοκώμενα έσοδα τότε καλά κάνουν και τον καταργούν;; Και όλα τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα που αποφέρουν έσοδα, καλά κάνουν και υπάρχουν; Αυτό το επιχείρημα οδηγεί στην αποδοχή από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της αντιλαϊκής πολιτικής για να μην αναπτύξουν αγώνες για την κατάργησή της. 

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου χαιρετίζει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εμπορικών συλλόγων και μαζικών φορέων στα νησιά μας καλώντας τους να προβληματιστούν και να βγάλουν συμπεράσματα απ όλα αυτά, δυναμώνοντας τους αγώνες προς όφελός τους και γυρίζοντας την πλάτη σε όλους αυτούς που στηρίζουν αυτή την πολιτική και τώρα το «παίζουν» φίλοι τους.

Τους καλούμε να παλέψουμε από κοινού και να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στην αύξηση του ΦΠΑ, στη φοροληστεία και στα νέα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα. 

Ο αγώνας για να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά μας για να είναι αποτελεσματικός είναι ανάγκη να είναι συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια στην φοροληστεία και την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια. Με τη διεκδίκηση κατάργησης όλων των αντιλαϊκών και αντεργατικών νόμων που καταδικάζουν την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους μικρούς εμπόρους και τους μικρομεσαίους αγρότες. Με τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας. 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α. - ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
Να διευρυνθεί ο μειωμένος Φ.Π.Α. για όλα τα νησιά. 
Απαγόρευση των πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου
Αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί
Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου

Προετοιμάζουμε τις δυνάμεις για ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση της δράσης μας με Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία το επόμενο διάστημα".

Και ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου συμμετέχει στην παναιγιακή κινητοποίηση για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου.

Ο σύλλογος καλεί τα μέλη του από όλη τη Σάμο να συγκεντρωθούν στην Πλατεία Πυθαγόρα στις 11:00 να συμμετέχουν μαζικά.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου:

"Βιώνουμε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια και η αύξηση του ΦΠΑ θα δώσει την χαριστική βολή στις επιχειρήσεις μας που έτσι και αλλιώς δεν μπορούν πλέον να ανταγωνιστούν τις αλυσίδες καταστημάτων των μεγάλων πόλεων. 

Η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. αποτελεί δικαίωμα των νησιωτών που έχουν επιλέξει να δραστηριοποιούνται στα ακριτικά νησιά μας ώστε να υπάρχει επιχειρηματική ανάπτυξη με ίσους όρους.

Για την επιδίωξη του κοινού μας σκοπού καλούνται όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου μας να παραμείνουν κλειστές καθ΄όλη την διάρκεια της Τέταρτης".