AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Νοε 2017

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίου Σάμου για επιστροφή κρατήσεων και ΦΠΑ


Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Σάμου ενημερώνει τα μέλη του ότι η επιστροφή υγειονομικής περίθαλψης συνταξιούχων που αχρεωστήτως εισπράχθηκε στο ακαθάριστο ποσό των καταβαλλομένων συντάξεων προβλέπεται με σχετικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Απονομής Συντάξεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Παράλληλα ο σύνδεσμος διαμαρτύρεται για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στα νησιά.

Η επιστροφή αφορά το χρονικό διάστημα από 1/1/2012 μέχρι 30/6/2016.

Για περισσότερες πληροφορίες οι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο του συνδέσμου στο τηλέφωνο 2273027140, κινητό 6935217291 ή να επισκέπτονται τα γραφεία του συνδέσμου τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη και κατά τις ώρες 10-12.

Όπως σχολιάζουν οι υπεύθυνοι του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Σάμου "Οι χιλιάδες αιτήσεις των συναδέλφων που υπεβλήθησαν για την επιστροφή αυτή των αδικαιολογήτων κρατήσεων, οι παραστάσεις μας σε αρμόδιους υπουργούς, οι έγγραφες διαμαρτυρίες μέχρι και σήμερα, προφανώς οδήγησαν την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας στην επιστροφή αυτών των κρατήσεων".

- Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Σάμου εκφράζει παράλληλα τη διαμαρτυρία του για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά. Στη σχετική του ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

"Η μείωση του Φ.Π.Α. στα νησιά μας δεν ήταν προνόμιο, αλλά επιβεβλημένο μέτρο, λόγω των μειονεκτημάτων που δημιουργεί η νησιωτικότητα (μεταφορικό κόστος, άλλες ιδιαιτερότητες), σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ένα μέτρο για να παραμείνουν οι νησιώτες στον τόπο τους.

Η αύξηση του Φ.Π.Α θα φέρει ανατιμήσεις από 1,5% - 6% ανάλογα με το προϊόν και την κατηγορία συντελεστή στην οποία βρίσκεται.

Θα έχουμε αυξήσεις στα φάρμακα, παιδικά εμβόλια, βιβλία, εφημερίδες, κρέας, ψάρια, ψωμί, γάλα, λάδι, ζυμαρικά, ρεύμα, νερό, τσιγάρα, ρούχα, παπούτσια, στο κόστος μετακίνησης κ.λ.π.

Το μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί στα χαράτσια, τον ΕΝΦΙΑ, στους αυτόματους κόφτες, στην άγρια φορολογία, την περικοπή κοινωνικών παροχών με αλλαγή στο σύστημα της κοινωνικής πρόνοιας, την περικοπή παροχών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στις νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, σε μερίσματα και εφάπαξ.

Διεκδικούμε: 
- Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που προκύπτει από τον επανυπολογισμό των συντάξεων των παλιών συνταξιούχων.
-Έκπτωση Φ.Π.Α 30%.
-Κατάργηση του Φ.Π.Α στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.
-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. 
-Αποκατάσταση απωλειών στις συντάξιμες αποδοχές.
-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κατάργηση των εισφορών υγείας.
-Αποκατάσταση των κοινωνικών παροχών σε πρόνοια - υγεία – ΕΚΑΣ –επιδόματα.

Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να δεχθούν άλλη επιδείνωση στις συνθήκες ζωής τους".