AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Νοε 2017

Αστυνομικοί Σάμου: "Όχι σε ρόλο εξιλαστήριου θύματος οι συνάδελφοί μας"


ντονο προβληματισμό και δυσαρέσκεια" εκφράζει ο Σύλλογος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, με αφορμή την παραπομπή σε δίκη δύο αστυνομικών της Λέσβου για απόδραση κρατουμένων από το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.) στη Μόρια. Ενόψει της επικείμενης λειτουργίας ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. και στη Σάμο, οι αστυνομικοί του νησιού ζητούν να εξεταστεί εκ νέου η εύρυθμη λειτουργία του.  

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν τα εξής:

"Με έντονο προβληματισμό και δυσαρέσκεια παρακολουθήσαμε τα επακόλουθα της απόδρασης των δύο αλλοδαπών από το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. της Μόριας και δη της παραπομπής ενώπιον της δικαιοσύνης με την διαδικασία του αυτοφώρου, ωσάν κοινοί εγκληματίες, των συναδέλφων μας της Δ.Α. Λέσβου στους οποίους και είχε ανατεθεί η φρούρησή τους. Οι συνάδελφοι, όντας ως είθισται τα εύκαιρα εξιλαστήρια θύματα, «πλήρωσαν» με τον χειρότερο τρόπο τις προχειρότητες της Πολιτείας ως προς την διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, τις οποίες κατ’ επανάληψη και με επιχειρήματα, έχουν αναδείξει οι εκάστοτε πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι περιοχές των οποίων πλήττονται του προβλήματος αυτού, καθώς και η Ομοσπονδία μας. Αναρωτιόμαστε αν τις «αβίαστες» και άνευ χρονοτριβής αποδιδόμενες κατηγορίες στους συναδέλφους μας, θα τις διαδεχθεί κάποτε και μια εξίσου «αβίαστη», ευέλικτη και άνευ κωλυσιεργιών αναζήτηση, εξεύρεση και απόδοση των ευθυνών στους κατ’ ουσίαν υπαιτίους!

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη την αντιμετώπιση που έτυχαν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι μας, κατανοώντας και συμμεριζόμενοι πλήρως την απογοήτευση τους, όπως και τις ανησυχίες όλων των συναδέλφων μας οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, σε πολλές περιοχές της Χώρας μας, όπως άλλωστε ομοίως συμβαίνει και με το αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α. Σάμου.

Επειδή λοιπόν οι ανησυχίες μας είναι κοινές, επειδή οι φόβοι μας δυστυχώς πολλές φορές λαμβάνουν σάρκα και οστά και λόγω και της επικείμενης λειτουργίας του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Σάμου (Φ.Ε.Κ. 2190Β/27-06-2017), εντός μάλιστα του χώρου του υφιστάμενου Κέντρου Πρώτης Υποδοχής, εφιστούμε την προσοχή όλων των αρμοδίων οργάνων και φορέων και προτείνουμε να εξετασθούν εκ νέου όλα όσα πρόκειται εφαρμοσθούν και στο νησί μας, τα οποία θα πρέπει να κινούνται με γνώμονα την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας του πολίτη και να διέπονται βάσει κανονισμών και νόμων του Κράτους.

Τέλος, διατυμπανίζουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα αγωνιστούμε χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο, ώστε να μην χρειαστεί να παίξουν τον ίδιο άχαρο και οδυνηρό ρόλο του εξιλαστήριου θύματος οι Σάμιοι συνάδελφοί μας" καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου.