AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Νοε 2017

Απάντηση της "Δράσης" στον Δήμο Σάμου για το θέμα με τις υπηρεσίες καθαριότητας


Απάντηση στο δελτίο τύπου του δήμου σχετικά με την καταγγελία της δημοτικής παράταξης "Δράση-Ενότητα-Προοπτική" περί "εκχώρησης υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιωτικά συμφέροντα", έδωσε την Τετάρτη η "Δράση".

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της "Δράσης", "η γνωστή παρελκυστική τακτική του Δημάρχου Σάμου δεν πρόκειται να τον ωφελήσει και σίγουρα δεν ωφελεί το νησί μας. Ο κ. Αγγελόπουλος αδυνατώντας να επιχειρηματολογήσει επί της ουσίας των ζητημάτων που θέτουμε προσπαθεί, για άλλη μια φορά, με διαφορές σοφιστείες, αντάξιες σαφώς του πολιτικού του επιπέδου, να πείσει τον Σαμιακό λαό ότι «η νύχτα είναι μέρα». Η παράταξη μας θα συνεχίσει να σας ελέγχει με συνέπεια . Αυτός είναι ο θεσμικός μας ρόλος. Πιστεύουμε ότι και οι λοιπές δημοτικές παρατάξεις θα πάρουν θέση για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.

κ. Δήμαρχε, να θυμάστε ότι εκτός του «φαίνεσθαι» μετράει και η ουσία. Το να είστε «ο αφανής Δήμαρχος» δεν θα μας ενοχλούσε αν προστατεύονταν το δημόσιο χρήμα…

Ψέματα λοιπόν και μισές αλήθειες είναι η απάντηση του Δήμαρχου Σάμου στη καταγγελία μας για την προσπάθεια εκχώρησης υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιωτικά συμφέροντα που έχουν ονοματεπώνυμο.

Και αφού διαστρεβλώνουμε τα γεγονότα κ. Δήμαρχε, για την ενημέρωση των δημοτών όπως διαμηνύει το απαντητικό σας δελτίο τύπου, γιατί δεν αναφέρει ότι ο Δήμος διαθέτει δυο οχήματα ιδίου τύπου απορριμματοφόρα-πρέσα, με δυνατότητα άμεσου και επιτόπιου πλυσίματος των κάδων τα όποια είχαν αποκτηθεί από τους πρώην Δήμου Βαθεος - Πυθαγορείου και εδώ και τρία χρόνια όπου ανέλαβε η Δημοτική αρχή του κ. Αγγελόπουλου βρίσκονται ασυντήρητα και παροπλισμένα στις αποθήκες του Δήμου;

Γιατί αυτά τα χρήματα των 21.060 ευρώ δεν δίνονται για τη συντήρηση τους και τον εκσυγχρονισμό τους όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις;

Γιατί τρία χρόνια εκτός από την απαιτούμενη συντήρηση δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια εκσυγχρονισμού του στόλου που απαξιώνεται συστηματικά;

Να υπενθυμίσουμε στο κ. Δήμαρχο ότι κατά την δημοτική μας περίοδο, εντάξαμε στο ΕΣΠΑ την αγορά τεσσάρων απορριμματοφόρων τα οποία αυτή τη στιγμή εξυπηρετούν στο σύνολο τους την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Σχετικά με την επιδεικνυόμενη λεπτομερέστατη γνώση της διαδικασίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας που του προκαλούν ερωτηματικά τον παραπέμπουμε στην 5565/156170/16-10-2017 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος, με την οποία ακυρώνει απόφαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Λαμιέων, για κατακύρωση διαγωνισμού, για την ανάθεση συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων.

Όσο για τις για τις προβλεπόμενες της κείμενης νομοθεσίας διαδικασίες και των καταγγελιών μας για τη μεθόδευση και κακοδιαχείριση των οικονομικών πόρων που μας επιστρέψατε, σας το επιστρέφουμε με το «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»".