AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Νοε 2017

Η νέα τοποθέτηση της κίνησης πολιτών "Σάμος sos" για το μεταναστευτικό

 
Τη σημερινή κινητοποίηση και γενική απεργία που κήρυξε το Δημοτικό Συμβούλιο της Λέσβου, κατόπιν εισηγήσεως του δημάρχου Σπ. Γαληνού, ως δυναμική διαμαρτυρία «ενάντια στη συνεχιζόμενη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εγκλωβίζουν στα νησιά του Αν. Αιγαίου χιλιάδες μετανἀστες και τα μετατρέπουν σε αποθήκες ψυχών» χαιρετίζει η κίνηση πολιτών "Σάμος sos".
 
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, "τα αιτήματα του Δ.Σ. της Λέσβου και των φορέων της είναι ίδια με αυτά που η Σάμος sos προβάλλει και διεκδικεί συνεχώς από την ημέρα ίδρυσής της και τα οποία διατυπώθηκαν στα ψηφίσματα των συγκεντρώσεων της πλατείας της Σάμου και πέρσι, αλλά και πρόσφατα στις 22 Οκτωβρίου.
 
Η Σάμος sos χαιρετίζει, επίσης, τις δηλώσεις του δημάρχου της Κω κ. Κυρίτση, ο οποίος απέρριψε κατηγορηματικά στον γ.γ. Μεταναστευτικής πολιτικής τις κυβερνητικές προτάσεις για τη δημιουργία νέων hot spot.
 
Χαιρετίζει, επίσης, τη συγκλιση έκτακτου Δ.Σ. της Χίου μετά το “κυβερνητικό φιάσκο” της συνεδρίασης της Bουλής και τις δηλώσεις του δημάρχου κ. Βουρνού για την άμεση αποσυμφόρηση και την εναντίωση στα προγράμματα ενσωμάτωσης μεταναστών στα νησιά.
 
Αγαπητοί συμπολίτες της Σάμου, μετά τις παραπάνω ενέργειες των προαναφερόμενων αιρετών, τις συμμετοχές των φορέων και τις κινητοποιήσεις των νησιωτών διαμορφώνεται ένα Αιγαιακό μέτωπο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και στους χειρισμούς της, ενάντια στην υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Τώρα που γιγαντώνεται η διαμαρτυρία των νησιών, τώρα που καθολικά απορρίπτονται τα ζοφερά σχέδια για το μέλλον και τη ζωή της ευαίσθητης παραμεθόριας περιοχής μας, άραγε τι έχουν να πουν αυτοί οι ολίγοι που με ύβρεις και διχαστικό λόγο προσπάθησαν να αποδυναμώσουν τις πρωτοβουλίες της Σάμος sos και της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας του Σαμιακού λαού;
 
Όμως και άλλο ερώτημα γεννἀται, ο δήμος Σάμου πότε πρόκειται να λάβει συγκεκριμένη απόφαση για αγώνα διεκδίκησης; Μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση της Σάμου να λείπει από το Αιγαιακό μέτωπο;" καταλήγει η ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα "Σάμος sos".